• Načítám...
>

U Ludmily se konalo tradiční Adventní zastavení

  • 7. prosince 2018,
  • 16:15,
  • PRAHA 2,
  • Tomáš Horák

Rozlévání polévky, hudební vystoupení, divadelní představení pro děti či rozsvícení dětského vánočního stromečku. To všechno mohli v neděli zažít návštěvníci tradičního Adventního zastavení u Ludmily pořádaného druhou městskou částí.

Reklama

První adventní neděle patřila na náměstí Míru již tradiční akci pojmenované podle svého místa konání - blízkého kostela sv. Ludmily. 

"Náměstí Míru skutečně ty vánoční trhy má tradičně. Rozšířili jsme je v nedávných letech i o trhy na Tylově náměstí a myslím si, že na pozadí s tou sv. Ludmilou to tvoří přesně ten krásný kolorit. Tradičně jsme o první adventní neděli na náměstí Míru už před 6 nebo 7 lety se rozhodli rozdávat bramborovou polévku, která je takový symbol té staročeské kuchyně," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

Nejmenší návštěvníci si mohli vlastnoručně vyrobit vánoční ozdoby a pověsit je na připravených stromeček. Ten společně rozsvítili místostarosta MČ Praha 2 s farářem od sv. Ludmily. 

"My ho rozsvěcíme počtvrté, protože jsme ho poprvé rozsvítili v roce, kdy hlavní pražský strom na Staroměstské náměstí zůstal ve tmě díky tomu, že byla obava z teroristického útoku. My jsme se s tím nemohli srovnat, takže jsme si tady založili svou tradici," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2. 

"Kostel a radnice i toto místo nás propojuje, tady žijeme, jsme lidé stejné krevní skupiny," řekl Jakub Berka, farář. 

Další tradiční vánoční akce nazvaná Zpívání koled se zastupiteli se tady, před kostelem sv. Ludmily, uskuteční na Zlatou neděli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu