• Načítám...
>

Prahou 2 se rozezněly adventní koncerty

  • 7. prosince 2018,
  • 18:20,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část totiž uspořádala první z trojice koncertů v kostele. Ten se konal v kostele svatého Václava na Zderaze a představil se na něm sbor Rosa nebo komorní orchestr ČVUT. To vše pod taktovkou Radka Šalši, který připravil například skladby Antonia Vivaldiho nebo Johanna Sebastiana Bacha.

Reklama

I letos si pro své obyvatele připravila Praha 2 cyklus adventních koncertů. Letošní 5. ročník byl zahájen v kostele sv. Václava na Zderaze. 

"Ten nápad se zrodil v hlavě zaměstnankyň úřadu na kultuře. Jsem velice rád, že ho mohu pomáhat kultivovat celých těch 5 let. Vystřídali jsme už řadu zajímavých kostelů v Praze 2. Vracíme se někam i podruhé, jako třeba i do tohoto kostela," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

O vánoční atmosféru se postaral smíšený pěvecký sbor Rosa a symfonický orchestr uměleckého sdružení ČVUT pod taktovkou Radka Šalši.

"Posluchače dnes čeká koncert v duchu adventního času, čeká je pásmo koled v úpravě Karla Steckera, čekají je 4 části z České suity Antonína Dvořáka a současně je čeká také část z Rybovy vánoční mše, aby nebyli ochuzeni o tento zážitek," řekl Radek Šalša, dirigent.

První ze série adventních koncertů v kostelích Prahy 2 přilákal desítky návštěvníků. A to i svým specifickým pojetím.

"My je necháme na začátku trochu ochutnat sólový sbor, budeme zpívat a capella se sborem Rosa nějaké kratší koledy. Potom budeme hrát s varhanním doprovodem a v závěru se spojí orchestr i sbor dohromady. Budou hrát Bachovu Jesus bleibet meine Freude a závěr z Rybovy mše," řekl Radek Šalša.

Po kostelu sv. Václava mohou obyvatelé Prahy 2 nasát vánoční atmosféru i na dalších místech. A to v kostele sv. Ludmily a v kostele sv. Kateřiny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu