• Načítám...
>

Praha 2 vybojovala lepší spoje pro své obyvatele

  • 11. února 2015,
  • 12:57,
  • PRAHA 2,
  • Karel Rychlý

Maximum se podařilo vytěžit vedení Prahy 2 z jednání se společností ROPID, která organizuje veřejnou dopravu v Praze a připravila stovky změn v jízdních řádech od začátku dubna. Ze všech úspěchů je největší přímé tramvajové spojení z Vršovic přes Nusle na Vinohrady.

Reklama

Městská část Praha 2 potřebovala především posílit tramvajové spojení s dolní částí Nuslí, odkud se obyvatelé složitě dostávají na úřady a na radnici. “To se podařilo s ROPIDem projednat a ten nám slíbil, že přes Bělěhradskou do Otakarovy a směrem do Vršovic zavede tramvaj číslo 4, která bude končit na Kubánském náměstí,” říká místostarosta Vondrášek.

Tramvaj číslo 4 se sice objeví na Bělěhradské, ale po nějaké době z ní zase zmizí. “Bude se tam dělat nová tramvajová trať a takzvaná akce hluk, to znamená ztišení povrchu. Bude to sice chvíli trvat, ale výluka té čtyřky bude jen po dobu té rekonstrukce,” vysvětluje místostarosta. Přínos pro obyvatele je je podle místostarosty jednoznačný. “Tím, že nebudou muset tolik přestupovat. Ruku v ruce s přestavbou Bělehradské, kde je Úřad práce jak pro Prahu 1, tak pro Prahu 2, tam budou vylepšené zastávky, kde budou chodníky vytažené až ke kolejím,” popisuje Vondrášek. Zlepšení dopravy a hlavně menší počet přestupů obyvatelé městské části vítají.

Anketa cestující

Některé věci se ale vedení prosadit nepodařilo, jako například prodloužení tramvaje č. 11, která v minulosti jezdila až na Vinohradské hřbitovy a propojovala celé Vinohrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu