• Načítám...
>

Zastupitelé Prahy 2 zpívali lidem vánoční koledy

  • 24. prosince 2018,
  • 1:09,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Reklama

Tradiční setkání zastupitelů Prahy 2 před kostelem sv. Ludmily se uskutečnilo také letos. Návštěvníkům adventních trhů se tak dostalo překvapivého hudebního zážitku. Mohli si poslechnout tradiční české koledy v podání vedení městské části Praha 2.

"Už 20 let se scházíme na schodech u sv. Ludmily společně se zastupiteli a s lidmi, kteří tuto tradici sdílí s námi a zpíváme vánoční koledy. Občas nás doprovází nějací profesionálové, občas se našim uměním musíme pochlubit sami, což s sebou občas nese úmorné příhody, kdy zapomínáme texty a myslím si, že je zapotřebí, abychom si i na konci toho roku uměli ze sebe udělat legraci, abychom se nebrali tak vážně," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

"Já to beru tak, že tuto tradici založila Jarmila Cechnerová - bývalá místostarostka, která již zemřela a já to beru jako poctu i jí, protože to byla nesmírně vzácná žena," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Někteří zastupitelé nepřišli zpívat, ale hrát. Každý se totiž mohl k ansámblu přidat podle svého uvážení a tak si někteří zastupitelé přinesli hudební nástroj a místo zpěvu zahráli například na flétnu.

"Mám dechový nástroj - flétnu. Daleko lépe hraji na tu flétnu, než zpívám, takže posiluji zastupitele hrou na nástroj," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Společně se zástupci MČ si mohli samozřejmě zazpívat i návštěvníci adventních trhů na Náměstí Míru. Právě tomu totiž zastupitelé uzpůsobili program. Vybrali ty nejznámější koledy, aby se k nim mohlo přidat co nejvíce lidí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu