• Načítám...
>

Praha 2 rozvezla psím útulkům věci ze sbírky

  • 24. prosince 2018,
  • 7:27,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Vedení Prahy 2 navštívilo psí útulky. Jejich provozovatelům totiž předalo věci, které se podařilo nashromáždit v rámci sbírky pro pejsky. Tu městská část uspořádala před Vánoci.

Reklama

Psí útulek v Modřanech se stará o starší pejsky, kterým například zemřel majitel. Právě tam zamířilo vedení MČ Praha 2, aby předalo potřebné věci pro pejsky. Ty se podařilo nasbírat díky předvánoční sbírce, která probíhala na Náměstí Míru. Provozní útulku neskrýval radost.

"Dojalo mě to až k slzám. Já bych tady brečela, protože to se ještě nestalo, že by někdo udělal takovou sbírku. Jsem dojatá a šťastná," řekla Jaroslava Kladivová, provozovatelka Útulku Modřany.

Lidé do sbírky přispívali v hojném počtu a podařilo se nasbírat dostatek krmiva, pamlsků, hraček, dek a jiných příspěvků, aby mohla MČ obdarovat hned dva útulky. Jako druhý vybrala Voříškov ve Zbuzanech. Tam budou mít díky štědrostí lidí o pejsky postaráno minimálně na půl roku.

"My už jsme reagovali na facebooku, jsme fakt nadšení, že to paní starostku vůbec napadlo, je to úžasný nápad, že takto podpoří ta zvířata v nouzi," řekla Anežka Jedličková, provozovatelka útulku Voříškov.

"Vždy mi to setkání trhá srdce, ale musím říci, že je o pejsky v útulcích výborně postaráno," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Plnou dodávku se podařilo nasbírat za pouhé 3 týdny, co byl na Náměstí Míru přistaven oranžový kontejner, do kterého mohli lidé házet potřebné věci. Akci MČ uspořádala v rámci svátků dárcovství - tzv. giving tuesday. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu