• Načítám...
>

Praha 2 představila svou encyklopedii

  • 14. ledna 2019,
  • 21:10,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Nejen historicky významná místa v Praze 2 mapuje encyklopedie o kulturně historickém dědictví této městské části. Ta je k dispozici v elektronické formě prostřednictvím internetu. Nahlédnout tak do ni tak může prakticky kdokoli.

Reklama

Praha 2 představila encyklopedii o kulturně historickém dědictví této MČ. Najdete v ní údaje o zajímavých místech, slavných stavbách, původu názvu ulic nebo osobnostech, které se zapsaly do její historie.

"Vznikla vlastně díky tomu, že jsem zaznamenal velký zájem o historii, jednak té, kterou pozná každý kdo chodí ulicemi, ale i z řad našich občanů je obrovský zájem o komentované vycházky, besedy, o literaturu a podobně," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2. 

Publikace je dostupná v elektronické podobně na internetu. Přístup k ní tak má prostřednictvím webových stránek každý, koho zajímá historie Prahy 2.

"Samozřejmě knížky mají stále své místo na světě. Nicméně když chce člověk něco vyhledat rychle a třeba i mimo domov, mimo svou knihovnu, přímo v terénu, tak pakliže to lze na chytrém telefonu nebo u počítače, má to samozřejmě své výhody. A nezanedbatelnou výhodou je i to, že knížky se občas už domů přestávají vejít," řekl Jaroslav Šolc. 

Několik ukázek z této encyklopedie je k vidění v rámci výstavy ve sklepě Grébovka, kde byla publikace představena veřejnosti. 

"Tady byla před lety fotografická výstava. Teď nás napadlo, protože té práce na té encyklopedii je takové množství, že by se to hodilo propagovat v těchto příjemných prostorách, protože přes léto je tady ohromná návštěvnost a lidé, když stojí ve frontě, si rádi čtou a prohlížejí si ty exponáty," řekl Milan Polák, majitel nakladatelství Milpo Media.

Publikace se bude rozšiřovat o další hesla. Její autoři se také nechají inspirovat tipy od občanů na další zajímavá místa, která by se do ní mohla zařadit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu