• Načítám...
>

ZŠ u sv. Štěpána hostila pražský šachový přebor

  • 28. ledna 2019,
  • 11:00,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Mladí šachisté se sešli na Základní škole u svatého Štěpána. Konal se zde celopražský šachový turnaj družstev. Soutěžilo se v několika kategoriích.

Reklama

ZŠ u sv. Štěpána v Praze 2 hostila celopražský šachový přebor školních družstev. Zúčastnilo se ho více než 400 hráčů.

"Ten turnaj jsme se rozhodli zorganizovat proto, abychom umožnili pražským dětem zažít tu atmosféru velkých turnajů. Nám se podařilo udělat turnaj s největším obsazením šachových týmů. Do této doby nikdo tento přebor neudělal v tak velké měřítku. Jsme velmi rádi a chceme, aby každé děti, nejen profesionální šachisté, měli možnost zažít takový krásný turnaj," řekla Jana Páčová, ředitelka ZŠ u svatého Štěpána. 

V každém patře školy mezi sebou soupeřili hráči z jedné kategorie. Ty byly celkem 3. První stupeň, pak druhý s třídami víceletého gymnázia a nakonec kategorie středních škol. 

"Turnaj se hraje na 7 kol. Jedna partie může trvat třeba 45 až 50 minut. Potom se to vyhodnotí a první 2 nejlepší družstva z každé kategorie postupují na celorepublikové finále, které by mělo být v červnu," řekl Vladimír Talla, mezinárodní šachový velmistr a rozhodčí. 

Záštitu nad celou akcí převzala starostka MČ Praha 2.

"Já, jako starostka, která má na starosti školství, jsem ráda za to, že právě v našich školách je ta odlišnost, že tady ten šachový kroužek je, že je tady i úzká spolupráce s šachovými velmistry a já pevně věřím tomu, že se jednou podaří, že Štěpánská a Praha 2 bude mít také šachového velmistra," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Organizátoři mysleli i na doprovod hráčů. Akce tak nabídla bohatý doprovodný program. Nechyběla třeba kavárna, kino nebo tombola.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu