• Načítám...
>

Nadační fond městské části Praha 2 slaví rok

  • 19. února 2019,
  • 18:33,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

Nadační fond městské části Praha 2, Dvojka srdcem, slaví rok od svého založení. Za tuto dobu se díky tomuto unikátnímu projektu, který je založen na vzájemné pomoci, podařilo vybrat přes 100 tisíc korun. Ty byly vynaloženy například na polohovací postel, zdravotní pomůcky či vybavení pro děti, jejichž rodiče si ho nemohou dovolit.

Reklama

Za 12 měsíců 100 tisíc korun. Taková je bilance úspěšného nadačního fondu MČ Praha 2 - Dvojka srdcem, který nyní slaví rok od svého založení.

"My jsme na to s kolegyněmi přišly tak, že jsme věděly, že někteří naši spoluobčané potřebují pomoc. Ale na základě paragrafů, vyhlášek a podobně my nejsme schopni jim pomoci z rozpočtu MČ. Tak jsme si řekly, že založíme nadační fond, kde nebude pomáhat jen MČ, ale i obyvatelé, sousedé a kde i sousedé přijdou a upozorní nás třeba na nějaký případ, který potřebuje pomoci. Jsou to takové věci, jako třeba polohovací postele, když se někdo vrátí z nemocnice, zdravotní obuv a podobně," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

Lidé, kteří se chtějí do pomoci zapojit, najdou veškeré informace na webových stránkách www.dvojkasrdcem.cz. Zájemci si tady díky přehlednému designu mohou hned na úvodní straně přečíst příběhy lidí, kteří pomoc potřebují, a následně si vybrat komu a kolik přispějí.

"Funguje to úžasně a já občanům Prahy 2 velice děkuji. A také firmám z Prahy 2, které se hlásí a pomáhají nám," řekla Alexandra Udženija.

Nadační fond Dvojka srdcem není ale zdaleka posledním projektem zdejší radnice. V rámci sociální politiky se zde dlouhodobě zaměřují také na pomoc seniorům. Ta by mohla být v budoucnu, díky novému domovu pro seniory, ještě dostupnější než doposud. 

"To, co teď připravujeme a co je pro nás klíčová otázka i do budoucna, je nový domov pro seniory, protože kapacity jsou naprosto plné. Už teď vypisujeme administrátora na veřejnou zakázku, takže s tímto projektem začínáme a budeme velice rádi, pokud bychom mohli v roce 2021 začít stavět," řekla Alexandra Udženija.

V současné době funguje pro seniory z Prahy 2 např. domov v ulici Jana Masaryka.

"Jsme 2 budovy. Toto je menší budova o 20 lůžkách. Máme zde 3 služby - domov seniorů, odlehčovací službu a paliativní péči," řekla Lenka Kryštofová, vedoucí pobytových služeb.

Oddělení paliativní péče v domově pro seniory v Praze 2 čítá celkem 4 pokoje. Pacientům, kteří trpí nevyléčitelnou nemocí v pokročilém či terminálním stádiu, je zde nepřetržitě poskytována zdravotní péče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu