• Načítám...
>

V Novoměstské radnici opět ožila řemesla

  • 27. února 2019,
  • 17:52,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Novoměstská radnice opět hostila festival řemeslných workshopů. I letos ho uspořádala ve spolupráci s odbornými středními školami a učilišti. Festival byl určený zejména pro žáky 9. tříd, kteří mají zájem o řemeslné obory.

Reklama

Už pošesté si mohli návštěvníci vyzkoušet tradiční i méně známá řemesla v Novoměstské radnici. Pro zájemce byly připraveny praktické ukázky i workshopy. Účast na této akci je rok od roku větší nejen od zástupců prezentujících se škol, ale i žáků, kteří se rozhodují jakému oboru se chtějí v budoucnu věnovat.

"Ten letošní je výjimečný, že se tady prolíná jak ta krásná stará řemesla, jako je rytectví, ale prolíná se tady i to staré s tím novým, takže tady jsou letos poprvé i robotické ukázky, jsou tady nějaké 3D modely," řekla Jana Černochová - starostka MČ Praha 2.

Většina tradičních oborů dnes běžně využívá moderní technologie, které může absolvent využít i v jiných odvětvích. Díky tomu se může lépe uplatnit na trhu práce.

"Užívají se hodně 3D technologie, které tady můžete vidět, ty tady také prezentujeme a je možné dělat volnou sochařskou tvorbu nebo pracovat s těmi 3D technologiemi, možnost domodelovávání určitých částí. Student může jít studovat sochařství dál, také může dělat design, příležitostně i architekturu," řekl Ota Černý - učitel SOŠ kamenická a sochařská

"V dnešní době už se používají moderní technologie, jsou to ty silikony, které se dováží ze zahraničí - u nás v republice není ta výroba a člověk se musí pořád učit, protože tento obor jde neustále dopředu," řekl Petr Fadrhons - učitel,Filmová a divadelní Maskérská škola.

Žáci základních škol mají jedinečnou možnost si nejen ověřit své praktické dovednosti, ale zároveň si ujasnit, čím by chtěli v budoucnu být.

anketa

Návštěvníci mají z čeho vybírat. Na festivalu Živá řemesla se prezentuje 15 středních škol, které nabízejí 37 oborů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu