• Načítám...
>

Farmářské trhy se opět vrátí na Tylovo náměstí

  • 26. března 2019,
  • 14:12,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Farmářské trhy se opět vrátí na Tylovo náměstí. Tentokrát pod novým provozovatelem, který chce nabídnout větší rozmanitost potravin a pestrý doprovodný program.

Reklama

Od 2. poloviny dubna opět ožije Tylovo náměstí farmářskými trhy. Návštěvníci se mohou těšit nejen na zcela nový vzhled ale i na větší a pestřejší nabídku potravin.

"Dojde tady k navýšení počtu stánků. Minule jich tady bylo asi kolem 14, teď počítáme s tím, že tady bude 22 stánků. Bude to veliká rozmanitost, poněvadž sem dáme větší množství zeleniny, ovoce, více pekárenských výrobků, ať je to ze severních nebo z jižních Čech," řekl Roman Houska, organizátor trhů na Tylově náměstí.

A přibude i českých prodejců. Organizátoři totiž plánují 80% až 90% míst pronajmout výhradně tuzemským farmářům. Pro návštěvníky bude navíc připraven pravidelný doprovodný program zaměřený na tradice.

"Akce Tylák žije bude hudba, lidé si mohou sedat ke stolům, dát si kávu, mohou si i zatančit, když se jim bude chtít. Plánujeme zainteresovat i mateřské školky, které se připravují na základní školu, kde se mohou učit jak vypadá zelenina, ovoce, mohou ochutnávat, mohou je různě upravovat, mohou se vzdělávat v tom, jak se to všechno upravuje, mohou tady vařit," řekla Jana Rotterová, manažerka trhů na Tylově náměstí.

Organizátoři trhů se snaží přijít každý rok s něčím novým. Tento rok nebude výjimkou. Veškeré občerstvení bude servírováno pouze v nádobí z přírodních materiálů.

"Jakékoliv výrobky, ať je to pečivo nebo cokoliv jiného, musí být v papíru, v bioproduktech, které odpovídají dnešní době. Plast žádný," řekl Roman Houska.

Farmářské trhy na Tylově náměstí budou přístupné návštěvníkům od 2. poloviny dubna každý den od 8:00 do 18:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu