• Načítám...
>

Grébovka přilákala tisícovku běžců

  • 8. dubna 2019,
  • 18:33,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Prahou 2 se běžel orientační běh, oblastní mistrovství ve sprintu. Běželo se v několika kategoriích. Ty se od sebe lišily délkou trati.

Stáhnout video
Reklama

Park Grébovka hostil historicky první orientační běh. Závody byly oblastním mistrovstvím a přilákaly téměř tisíc běžců nejen z Prahy, ale i z širokého okolí.

"Orientační běh je vlastně kombinace běhu, čtení mapy a pohybu v přírodě. Závodník dostane mapu, na té má vyznačené své kontroly, které následně musí v daném pořadí najít," řekl Přemysl Prášek, organizátor závodu.

Běhalo se v několika kategoriích od nejmenších až po nejstarší běžce. Připravena byla také rekreační trať, kterou závodníci procházeli. Některé z kategorií byly zároveň nominačním závodem na Mistrovství ČR.

"Máme nejmenší závodníky od 10 let, nejstarší kategorie je 75 a více let. Elitní závodníci kolem 21 do 35 let. Právě žáci, junioři a elitní závodníci to mají jako oblastní mistrovství a soutěží o to, aby se mohli nominovat na Mistrovství ČR," řekl Přemysl Prášek.

Záštitu nad závodem převzala MČ Praha 2, jejíž radní Jaroslav Šolc si trať nejen zkoušel, ale také ocenil vítěze jednotlivých kategorií.

"Praha 2 podporuje různé sportovní aktivity a zrovna orientační běh je věc úžasná, velmi oblíbená, dostupná pro mladé, pro starší, dokonce jsem tady zahlédl i pána o holi, který procházel tu rekreační trať, kterou já jdu teď také. Podpora je v tom smyslu, že jsme propůjčili možnost využít tento areál bezplatně," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Na vítěze čekaly na stupních vítězů medaile a drobné dárky od partnerů závodu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu