• Načítám...
>

Letní scénu Divadla Kalich otevřela komedie S pravdou ven

  • 4. července 2022,
  • 8:38,
  • PRAHA 3,
  • Marek Tereba

Zahájení letní scény Divadla Kalich přineslo francouzskou komedii S pravdou ven. V hlavních rolích se předvedli dva ostřílení herci Petr Rychlý a Luboš Veselý. Ti si nakonec užili i zaslouženou standing ovation.

Reklama

S pravdou ven. Tak se jmenuje představení, které premiérově otevřelo letní scénu Divadla Kalich pod Žižkovskou věží. V hlavních rolích excelovali Luboš Veselý a Petr Rychlý.

"To bylo takové první znamení, že ty diváky trošku bavíme. Ten závěr byl fenomenální, budu si to pamatovat celý život. Spadl mi kámen ze srdce. Měl jsem nějakou zodpovědnost, jednak tím, že jsem nominoval do režie mého syna Ondru, takže to bylo i trošku otcovsko - synovské, nezkazit to a odvést dobrou práci. Já věřím, že po tom dnešku si můžeme říci, že ta práce byla dobrá," řekl Petr Rychlý, herec.

Děj představení je situován do kanceláře nově zvoleného francouzského prezidenta. Role prezidenta se ujal právě Petr Rychlý. Ten má za hodinu a půl pronést inaugurační projev před celým národem. Ale jakmile si začne nahlas opakovat svůj text ve své pracovně, začne ho svědit nos do té míry, že není schopný zachovat chladnou tvář a šklebí se při každém slovu. Na pomoc mu přichází údajně nejlepší psychiatr. Toho ztvárňuje Luboš Veselý.

"My jsme si s Petrem Rychlým, to je 15 nebo možná už 20 let, kdesi na baru řekli, že bychom si spolu někdy mohli zahrát divadlo, ale já jsem měl v sobě dva panáky a Petr nevím, jestli měl deci vína. To se mezi herci říká poměrně často, i když já si zrovna vybírám s kým. Tady to sedlo a Petr se po těch 20 letech ozval a říkal, že jdeme na to," řekl Luboš Veselý, herec.

Režie se ujal Ondřej Rychlý, syn herce Petra Rychlého, který mu režii představení dohodil.

"Já jsem si připravil ten koncept celého představení velmi pečlivě, abych byl připravený, ale na tohle vás nic nepřipraví. Takže do poslední zkoušky jsem měl obrovské nervy, jestli budeme s tátou naladěni na stejnou vlnu. Ale hned po první čtené se mi ulevilo a viděl jsem, že absolutně, že je tam oboustranný a rovnocenný respekt, že tam není otec a syn a že budeme krásně pracovat. Klepu na to, že to bylo takto celou dobu až doteď. Jenom radost," řekl Ondřej Rychlý, režisér představení.

Na letní scéně pod Žižkovskou věží můžete kromě Luboše Veselého nebo Petra Rychlého vidět i další hvězdy, jako třeba Janu Paulovou nebo Václava Vydru. Celý program letní scény najdete na stránkách Divadla Kalich. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu