• Načítám...
>

Nákladové nádraží Žižkov změní svou tvář

  • 4. listopadu 2016,
  • 15:39,
  • PRAHA 3,
  • Johanka Hubičková

Urbanistická studie Parková čtvrť představí projekt, který má v plánu proměnit zanedbané prostředí NNŽ a vybudovat zde nové byty, prostory pro poskytování služeb, velký park a šestitřídní mateřskou školu se zahradou, kterou investor i s pozemkem převede do vlastnictví městské části.

Reklama

Na žižkovské radnici byla představena urbanistická studie transformace severní části Nákladového nádraží Žižkov. 

"Jsem velice ráda, že se konečně začínají rýsovat nějaké reálné obrysy co s nákladovým nádražím, respektive s celou lokalitou, která obnáší 33 hektarů budov. Projekt bude celý přepracován, bude využíváno pouze koeficientu, který dává platný územní plán, bude zde bytová výstavba, projekt bude zahrnovat 60 % bytových ploch, ostatní plochy budou na služby, veřejnou vybavenost, investor se zavázal, že v souvislosti s touto bytovou zástavbou postaví i mateřskou školku pro téměř 200 dětí, a potom ji převede v podstatě i s pozemkem do vlastnictví městské části," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3. 

Podél ulice Jana Želivského vyrostou nové domy, kde budou v přízemí k dispozici obchody, služby a restaurace. Projekt počítá také s novou pěší zónou, kolmou na Želivského ulici s jezírky, obchůdky, a také náměstím. 

"Toto zanedbané území 13 hektarů chceme transformovat na převážně rezidenční zónu s vysokým zastoupením zeleně, to znamená i z toho důvodu, jsme dali vhodný název lokality, to znamená Praha 3 Parková čtvrť, protože vnímám Prahu 3 jako silnou, dobrou adresu k bydlení, takže věříme, že s panem architektem, s podporou Prahy 3, a s podporou Magistrátu vytvoříme něco skutečně unikátního," řekl Dušan Kunovský, majitel developerské společnosti Central Group. 

Investice je v této chvíli odhadována na 9 miliard korun, stavba by mohla začít v roce 2019.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu