• Načítám...
>

Prasátko na Jiřáku přilákalo davy

  • 18. února 2018,
  • 21:11,
  • PRAHA 3,
  • Věra Dušková

Farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad letos přinášejí kromě pestrého výběru potravin i pochutin také zajímavé akce. První z nich se konala v sobotu 17. února pod názvem Pivo a prase na Jiřáku. Každý návštěvník trhů tu mohl ochutnat zabijačkovou pochoutku a zapít ji dobrým pivkem za symbolickou retro cenu – každé za dvacet korun.

Reklama

Muzika vyhrávala, na prasátko a pivo se na náměstí Jiřího z Poděbrad stála dlouhá fronta a řezník se měl co ohánět. Farmářské trhy doslova praskaly ve švech k veliké radosti jejich pořadatele MČ Praha 3.

"Je to už druhý rok, kdy městská část přistoupila k pořádání farmářských trhů. Samozřejmě zachováváme ten sortiment, na který jsou lidé zvyklí a + máme nějaké novinky, pořádáme i nějaké akce, jako třeba takový retro víkend, kdy máme pivo i prase za 20 korun," řekla Lucie Vítkovská, místostarostka MČ Praha 3.

Trhy na Jiřáku jsou ale celoroční akcí a postarat se o to, aby vždy nabízely pouze skutečné produkty našich farmářů a ne zboží zakoupené v supermarketu a na trzích dráž prodávané asi nebude hračka.

"V rámci toho, že ten trh se neustále mění, tak je to určitě velmi náročné. Jednáme v průběhu toho roku s opravdu hodně subjekty a u všech je potřeba nějakým způsobem kontrolovat to zboží a tu kvalitu. Náročné je to velmi," řekla Veronika Brabcová, manažerka trhu.

Snaha a tvrdá práce je ale korunována úspěchem. Na trhy na Jiřáku lidé chodí opravdu rádi.

"Šli jsme se podívat, jak to tu vypadá a dáme si něco dobrého," řekla Lucia Totkovičová, návštěvnice trhu.

"Jestli se nepletu, tak je to poprvé otevřeno. Jinak jsem tady byl pětkrát," řekl Šimon Opálka, návštěvník trhu.

"My jsme dříve bydleli tady. Teď bydlíme tady, ale rádi se sem vracíme," řekla Lucia Totkovičová.

I když jsme mezi stánky našli už mnohé posly jara, na teplo a první ranou zeleninu z polí a políček našich farmářů si přeci jen ještě chvilku počkáme. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu