• Načítám...
>

Husitskou ulici v Praze 3 čeká rekonstrukce

  • 19. února 2018,
  • 14:14,
  • PRAHA 3,
  • Milan Řepka

V první polovině března bude zahájena celková rekonstrukce Husitské ulice v Praze 3. Vzhledem k tomu, že provoz během rekonstrukce musí být zcela přerušen, bude tato celková oprava komunikace rozdělena do tří etap.

Reklama

Jedna z nejvytíženějších pražských ulic která spojuje Karlín se Žižkovem bude uzavřena, protože musí projít celkovou rekonstrukcí. Vzhledem k veliké intenzitě současného provozu a k tomu, že pro provedení stavebních prací musí být Husitská ulice zcela uzavřena, připravila Technická správa komunikací hlavního města Prahy i objízdné trasy.

"Jedná se o kompletní rekonstrukci, kdy dojde k absolutní přestavbě této ulice. Změní se částečně profil chodníků tak, aby tam už nedocházelo k parkování. Přestavíme také všechny vrstvy vozovky a kompletní konstrukci vozovky, z důvodu toho, že se jedná o velmi vytíženou komunikaci, dalo by se říct až jako městskou radiálu. Musíme celou stavbu rozdělit na 3 etapy a protože budeme dělat kompletní přestavbu, bude vždy tato ulice uzavřená právě v tom daném úseku, kde bude prováděna stavba. Objízdné trasy budou vedeny po ulici Seifertova a Prokopova u 1. a 2. etapy. U 3. etapy zatím připravujeme kompletní dopravní opatření," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Přestože oprava Husitské ulice bude probíhat po etapách tak aby byly minimalizovány negativní dopady na plynulost silničního provozu, Městská část Praha 3 očekává, že situace bude velmi komplikovaná.

"Jelikož se jedná o jednu z páteřních komunikací Prahy 3, tak to bude zátěž. Samozřejmě se budeme snažit maximálně vyjít vstříc všem rezidentům, kteří zde bydlí, takže se opravdu dostanou do svých bytů. Pokud jde o obchody, bude ve spolupráci se stavbou umožněno zásobování v nějakém režimu. S městskou policií i se státní to koordinujeme, máme připravena různá opatření a budeme to koordinovat na základě aktuálního stavu," řekla Lucie Vítkovská, místostarostka MČ Praha 3.

Celková rekonstrukce Husitské ulice v Praze 3, která bude zahájena 12. března, je naplánována na 270 kalendářních dní a to znamená, že dokončena by měla být na konci listopadu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu