• Načítám...
>

Praha 3 rozbíhá nový ročník participativního rozpočtu

  • 28. února 2018,
  • 17:18,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Dva miliony korun vyčlenila třetí městská část na participativní rozpočet. Díky němu mohou občané navrhovat investiční akce v městské části. Každý tak může přijít se svým nápadem.

Reklama

Třetí ročník participativního rozpočtu Prahy 3 se rozběhl. MČ na něj vyčlenila 2 miliony korun. 

"Proti minulým ročníkům dochází ke změně, že se navyšuje částka 500 tisíc na jeden projekt, aby bylo možné realizovat případně i některé rozsáhlejší projekty. Další změna je tam v tom, že již nemůže být použito těchto peněz na realizace projektů v rámci školek a škol, protože ty mají své vlastní rozpočty, kde by měly být realizovány všechny úpravy. Díky tomu právě bude více peněz, které půjdou do těch veřejných prostor," řekl Jan Materna, místostarosta MČ Praha 3. 

V průběhu května pak o nejlepších projektech budou hlasovat samotní občané. Všechny vítězné návrhy by pak měly být zrealizovány do konce kalendářního roku. 

"Zásadní datum je konec března. Do konce března mohou lidé podávat své návrhy a nápady na to, co by chtěli zrealizovat ve svém okolí, co by chtěli vylepšit. To si myslím, že je to zásadní datum," řekl Jan Materna. 

Praha 3 také pro inspiraci udělala 3 návrhy, jak by se díky participativnímu rozpočtu mohl zkrášlit veřejný prostor. 

"Pokud lidé nebudou mít vlastní nápad, mohou se ztotožnit s těmito náměty a taktéž o nich hlasovat. Navrhli jsme 3 úpravy. Jedna je úprava parteru v Koněvově ulici. Další úprava je v oblasti Jarova, kde je mezi panelovými domy sportovní hřiště, které by se oplotilo, udělal by se nový povrch," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3. 

A i třetí nápad se týká Jarova, a sice úpravy vnitrobloku. Své návrhy na zlepšení různých míst Prahy 3 můžete zasílat až do 31. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu