• Načítám...
>

Praha 3 zasadila strom pro Olgu Havlovou

  • 8. března 2018,
  • 14:23,
  • PRAHA 3,
  • Natálie Forsterová

Praha 3 ve spolupráci s Výborem dobré vůle zasadila v parku Parukářka strom pro Olgu Havlovou. Lopaty se při této příležitosti chopila starostka třetí městské části Vladislava Hujová. Radnice se tak zapojila do projektu Rok Olgy Havlové. Jeho cílem je připomenout odkaz bývalé první dámy vysázením 85 stromů v obcích a městech k jejím nedožitým 85. narozeninám.

Reklama

Praha 3 ve spolupráci s Výborem dobré vůle zasadila v parku Parukářka strom pro Olgu Havlovou. Radnice se takto zapojila do projektu Rok Olgy Havlové, jehož cílem je připomenout odkaz první manželky prezidenta Václava Havla. 

"Je mi velkou ctí, že jsme zasadili první lípu pro paní Olgu Havlovou, která je žižkovskou rodačkou. Myslím, že odkaz paní Olgy si musíme nadále připomínat už kvůli tomu, že to byla žena, která ctila svobodu, statečná žena. V dnešní době je takových lidí potřeba," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3. 

Slavnostního sázení stromu se zúčastnila také předsedkyně správní rady Výboru dobré vůle, paní Milena Černá. 

"Paní Olga by se v letošním roce dožila 85 let. My jsme vymysleli takový docela odvážný projekt - vysadit 85 stromů pro paní Olgu Havlovou v celé republice. Města, obce, která se k tomu přidala, měla možnost vybrat si strom a místo, kde ho chtějí mít," řekla Milena Černá, předsedkyně Výboru dobré vůle.

Stromu požehnal biskup pražský Václav Malý. K této příležitosti vybral úryvek z knihy Jób, kde se píše o stromu, který odumírá a zůstane jen pařez. Když je ale dostatek vláhy, tak strom znovu vyroste a rozkvete.

"Já myslím, že to pěkně symbolizuje dílo paní Olgy Havlové. Že ona začala nějaké dílo a že to dílo pokračuje, že ta voda symbolizuje ochotu lidí, kteří se nasazují pro pomoc druhým," řekl Václav Malý, biskup pražský.

Olga Havlová prožila dětství na Žižkově a v roce 1964 se na zdejší radnici provdala za Václava Havla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu