• Načítám...
>

Opravy v Praze 3 zkomplikovaly dopravu

  • 13. března 2018,
  • 18:02,
  • PRAHA 3,
  • Natálie Forsterová

V části Žižkova začala rekonstrukce důležité dopravní tepny - Husitské ulice. To způsobilo v Praze 3 dopravní kolaps. Vedení této městské části kritizuje magistrát i Technickou správu komunikací za nezvládnuté přípravy.

Reklama

Kolony i zpoždění. S tím teď musí počítat řidiči v Praze 3. Provoz tam komplikuje rekonstrukce Husitské ulice. První den oprav tady tramvaje i autobusy MHD nabíraly v ranní špičce až čtyřiceti minutové zpoždění. Podle radnice Prahy 3 vedení hl. města a TSK nezvládlo přípravy. To magistrát odmítá. 

"Celá rekonstrukce se plánuje již 4 roky a 4 roky komunikujeme i s MČ, která o té rekonstrukci samozřejmě ví. Obecně to bývá tak, že první 1 až 2 dny, při jakékoliv takto rozsáhlé rekonstrukci, dochází k dopravnímu kolapsu," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

Auta kvůli rekonstrukci Husitské ulice zablokovala souběžnou Seifertovu, kterou vedou i tramvajové koleje. 

"Ulice Seifertova včera naprosto zkolabovala, stála. Dnes už vidíme, že ten provoz je výrazně lepší. Díky Městské policii jsme vyparkovali auta, která tady stála a neměla tady co dělat, takže fungovaly odtahy, Městská policie stále dozoruje," řekla Lucie Vítkovská, místostarostka MČ Praha 3. 

Opravy 670 metrů dlouhého úseku mají trvat do konce letošního listopadu. Radnice Prahy 3 jedná s magistrátem o tom, aby skončily dřív.

"Společně se stavbou budeme řešit možnosti jak ty práce zrychlit. Pan Dolínek dneska přislíbil, že se budou snažit, aby ty práce byly co nejrychlejší. Chodníky se samozřejmě mohou dodělávat později, hlavní je, aby ta komunikace byla zprůjezdněna," řekla Lucie Vítkovská, místostarostka MČ Praha 3. 

Součástí rekonstrukce je oprava povrchů silnice, parkovacích pruhů i chodníků. Úpravami projde také odvodnění a zeleň. Předpokládané náklady na opravy Husitské ulice jsou 70 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu