• Načítám...
>

Bazén na Pražačce prochází rekonstrukcí

  • 15. března 2018,
  • 16:37,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Bazén na Pražačce právě prochází velkou rekonstrukcí. Návštěvníci plaveckého stadionu se dočkají nové bazénové vany a přibude i spousta vodních atrakcí jak pro malé, tak i velké plavce.

Reklama

Nová nerezová vana o velikosti 27 x 15, 5 metru - tak bude nově vypadat bazén na Pražačce v Praze 3.

"MČ Praha 3 se rozhodla rekonstruovat bazén na Pražačce proto, že tady byl 50 let bazén, který občané Prahy 3 využívali, nicméně jeho stav byl čím dál tím horší a horší. Myslím si, že si občané Prahy 3 zaslouží kvalitní relaxační zónu a bazén," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

Celkové náklady na rekonstrukci bazénu jsou 32 milionů korun. Většinu z částky zaplatí městská část a deseti miliony přispěje i magistrát.

"Tím krásným výhledem na Hradčany vznikne zde jeden z nejkrásnějších bazénů v Praze, protože zde bude umístěna nerezová vana, která nám bude sloužit na mnohé časy, doufejme až 100 let a k tomu zde bude spoustu atrakcí a bazén by měl sloužit převážně rodinám s dětmi," řekl Ivan Holeček.

"Bazén je rozdělen na aktivní část, kde jsou čtyři plavecké dráhy a na část relaxační, kde je spoustu atrakcí. Masážní trysky, chrliče, vlnový bazén, kde si člověk může sám vytvořit vlnobití a největší atrakcí bude asi síťová stěna, která bude umístěna nad vodní hladinou. Hloubka bazénu by měla být v plavecké části kolem 1, 6 metru," řekl Dalibor Návara, hlavní stavbyvedoucí.

Vstup do bazénu bude přizpůsoben i tělesně postiženým. Nové budou technologie na čistění vody.

"Jedná se o technologie pískových filtrů, kde bude úprava prováděna UV lampou a potom různými chemickými přípravky na odstraňování řas, bakterií a tak dále," řekl Dalibor Návara.

První návštěvníci si zaplavou tady na Pražačce už v létě tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu