• Načítám...
>

Projekt Parková čtvrť změní nákladové nádraží

  • 22. března 2018,
  • 19:05,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Mladějovský

Lidé z městské části Praha 3, kterým záleží na budoucí podobě Nákladového nádraží Žižkov, diskutovali o jeho urbanistické studii v rámci plánovaného projektu Parková čtvrť. Ten má být realizován v severní části dnes velmi nepěkných prostor nádraží. Připomínky z veřejné diskuze budou zapracovány do návrhu projektu.

Reklama

Druhá veřejná diskuze o přeměně Nákladového nádraží Žižkov na novou rezidenční čtvrť přilákala více než 100 lidí na radnici Prahy 3. 

"To není developerský projekt, není to projekt jednoho architekta a jednoho investora. Je to společný projekt MČ a developerů a 9 architektonických kanceláří a máme ambici vytvořit současně veřejné prostory, bytové domy, školku, park a ulice se stromy," řekl Jakub Cigler, hlavní architekt projektu. 

V nové rezidenční čtvrti by mělo žít asi 3,5 tisíce lidí. Kromě velké školky se zahradou se počítá se sítí obchodů a služeb. Osou celé čtvrti má být vzrostlý park s odpočinkovými zónami a stromořadím.

"Jsem velice ráda, že společnost Central Group přepracovává projekt, na který má platné územní rozhodnutí. Stávající projekt nebude vyžadovat tzv. veřejnou přípustnost. Doprava tohoto projektu bude snížena na 50% oproti původnímu návrhu a věřím tomu, že to bude příjemná rezidenční čtvrť," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3. 

Druhá veřejná diskuze řešila zejména otázky parkování, či nutnosti vybudování zdravotnických zařízení. S těmi se ale počítá do budoucna v jiných projektech, které se také budou týkat bývalého Nákladového nádraží na Žižkově. 

"Potom bude vznikat východní a jižní část, kde se v současné době mění územní plán. Ještě bude několik let trvat, než se tam začne stavět," řekl Jakub Cigler. 

Všechny požadavky a připomínky účastníků veřejné diskuze budou zapracovány do urbanistické studie a opět prezentovány veřejnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu