• Načítám...
>

Antifetfest bojuje proti rizikovému chování

  • 3. května 2018,
  • 9:25,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Antifetfest je soutěžní festival amatérských filmů pro žáky a studenty základních a středních škol s tématikou rizikového chování. Od roku 2008 probíhá na území celého hlavního města a výjimkou není ani třetí městská část.

Reklama

Antifetfest - festival filmů, které natočili žáci základních a středních škol pokračuje dalším ročníkem. 

"Antifetfest už máme několikátý ročník na Praze 3. My jsme se do toho rozhodli zapojit z toho důvodu, abychom upozornili na negativní jevy co se týká šikany na sociálních sítích a další negativní věci, jako je domácí násilí, drogy, požívání alkoholu," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3. 

Rok od roku se úroveň filmů zvyšuje a tak má porota nelehký úkol. 

"Byl to těžké rozhodování. Po profesionální stránce musím ocenit žáky, kteří se zapojili," řekl David Gregor. 

Nejlepší filmy postoupí do celopražského kola a jejich tvůrci si odnesli i zajímavé ceny. 

"Náš film je o kyberšikaně, protože jsme si říkaly, že teď je to celkem aktuální, tak nás napadlo, že by to byl dobrý nápad. Je to vlastně o tom, že holce napíše nějaký kluk, který vlastně není ten kluk, ale místo něj jí píší holky, které jí nemají rády. A ona si myslí, že to je pravý kluk a pošle mu své fotky. A ony je potom rozešlou po celé škole," řekla Viktoria Kolarevičová, režisérka vítězného snímku ZŠ. 

"Ten film je o drogách a všechny nás inspirovalo to, že je to aktuální problém dnešní mládeže," řekla Leila Selyščeva, režisérka vítězného snímku SŠ. 

Celopražské kolo Antifetfestu je na programu v červnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu