• Načítám...
>

Praha 3 zasadila strom pro seniory

  • 15. května 2018,
  • 21:32,
  • PRAHA 3,
  • Kristýna Svobodová

Třetí Městská část myslí na své nejstarší spoluobčany a tak se rozhodla společně s některými z nich zasadit strom, konkrétně dlouholetý kaštan jírovec. V parku u Olšanského náměstí tak vznikne prostor, do budoucna i s lavičkou, kde senioři budou moci relaxovat.

Reklama

U příležitosti dne seniorů nechala MČ Praha 3 vysadit strom pro seniory. Kaštan jírovec tak našel své místo v parku u Olšanského náměstí.

"Dnešní akce vysázení stromu je jedna z našich myšlenek v rámci Trojky pro seniory, kdy chceme, aby si naši senioři sami řekli, co pro ně MČ může udělat nebo co chtějí, aby pro ně dělala," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

"Pro seniory je pořád něco potřeba dělat a takové gesto, že by měli senioři svůj strom na Praze 3, se mi moc líbilo, takže jsem požádal odbor životního prostředí, jestli by bylo možné vytipovat to správné místo, kde by senioři mohli mít svůj strom, aby mohli říct, že tohle je jejich místo," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3.

"Musím říci, že ten strom je pro nás velice důležitý, protože je to kousek našeho mládí a hlavně stáří, kdy oceňujeme, že na nás někdo myslí," řekla Vladimíra Kalfusová, předsedkyně organizace Senioři ČR.

anketa

V průběhu června by pod novým kaštanem měla přibýt také lavička. Další akcí, kterou MČ plánuje pro seniory uspořádat, je třeba projížďka historickou tramvají centrem města. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu