• Načítám...
>

Náměstí Jiřího z Poděbrad ožilo Asií

  • 25. května 2018,
  • 18:08,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Na náměstí Jiřího z Poděbrad proběhl festival Asie vzdálená a blízká. Tento projekt, který podporuje radnice Prahy 3, je zaměřen nejen na zvýšení povědomí o kultuře a životě v asijských zemích, ale také se snaží oslovit asijské dárce kostní dřeně.

Reklama

Náměstí Jiřího z Poděbrad patřilo asijské kuchyni, kultuře a zvyklostem. 

"Probíhá 3. ročník dnes už tradiční akce Asie vzdálená a blízká, které se účastní země, jako jsou třeba Vietnam, Mongolsko, Japonsko, Jižní Korea, Kazachstán a další asijské země. Cílem je aktivní integrace, kdy se vlastně všechny komunity scházejí zde na náměstí, mohou ochutnávat různé gastronomické speciality, komunikovat mezi sebou," řekl Alexander Bellu, místostarosta MČ Praha 3. 

Festival nabízel bezpočet pokrmů z mnoha zemí. Ochutnat jste mohli ale i zvláštnosti, jako je pražený bourec morušový nebo smažený párek v rýži. 

"Máme tady čerstvý, křupavý, zdravý salát z mořských řas coka wakame, tradiční rýžové nudle pad thai, dva druhy hovězího salátu. Jeden lehký s rýžovými nudlemi, druhý nam tok, výrazný, silný," řekl Tomáš, Café Buddha.

Pro ty, co neholdují jídlu, byl zase připraven pestrý kulturní program a workshopy.

"Kaligrafie je čínský umělecký styl. Toto je kaligrafie, která je v podstatě psané písmo, jen je s ozdobným nádechem. Vyžaduje plnou koncentraci," řekl Václav Vyskočil, Wushu Centrum Praha.

V rámci festivalu se snažili pořadatelé oslovit případné asijské dárce kostní dřeně, protože z 25 milionů dárců na světě je jen necelé 1% asijského původu

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu