• Načítám...
>

Jižní Amerika ovládla pražský Žižkov

  • 4. června 2018,
  • 18:25,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Náměstí Jiřího z Poděbrad se opět po roce proměnilo v Latinskou Ameriku. Desítky prodejců tady nabízely zboží ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Návštěvníci mohli ochutnat jídlo i pití z těchto destinací a nechyběl ani bohatý doprovodný program.

Reklama

Energická, plná hudby a tance. Tak by se dala vystihnou Latinská Amerika a milovníci exotických chutí a rytmů si tak díky festivalu Merkádo přišli na své. 

"Kromě toho, že ten název sám o sobě znamená "trh", tak tady máme trhy, kdy vlastně máme farmářské tržiště plně obsazené Latinoameričany. Dále tady máme další prodejní stánky. Většinou to jsou Latinoameričané, kteří vaří, prodávají nějaké produkty, řemeslné výrobky. Potom máme hudební a taneční program a výstavu," řekla Martina Kaňáková, organizátorka. 

Merkádo a Praha 3 k sobě patří už pátým rokem a letos se festival také poprvé konal 2 dny po sobě. 

"Minulý ročník už jsme cítili tu intenzitu toho, že celá Praha se sjížděla a chtěla sem na Jiřího z Poděbrad, zažít ten jihoamerický den. A proto jsme se rozhodli, že to letos rozdělíme do 2 dnů, aby i to náměstí bylo takové provzdušněné a všichni si to v klidu s rodinami užili," řekl Alexander Bellu, místostarosta MČ Praha 3. 

Festival Merkádo není jen hudba a tanec, ale také jídlo a vaření. 

"Každý rok máme své téma, které se snažíme nějakým způsobem propagovat. Teď jsme zvolili maso, protože máme takového našeho milého prodejce, se kterým jsme se domluvili, že bychom připravili workshop o vaření. Spousta lidí neví, jakým způsobem si upravit klasický argentinský steak. Nabídl se, že tady ve čtvrtek a v pátek udělají workshop o tom, jakým způsobem to připravit. Oni mají největší gril v ČR, na kterém připravují to hovězí," řekla Martina Kaňáková.

A to rozhodně není všechno. Ochutnat jste mohli třeba brazilské nebo salvádorské maso a spoustu dalších pochoutek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu