• Načítám...
>

Žižkov čekají příjemné architektonické změny

  • 7. června 2018,
  • 14:46,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Mladějovský

Žižkov, kdysi poměrně šedivá a zanedbaná část Prahy, což už o něm rozhodně dlouho neplatí, čekají další příjemné architektonické změny. Ty místním zpříjemní pobyt v této čtvrti, ale také osvěží urbanismus ve frekventované části Prahy 3.

Reklama

Část jedné z nejfrekventovanějších dopravních tepen v Praze 3 v Seifertově ulici čekají výrazné změny. Ty zasáhnou i do ulic Táboritská a Rokycanova.

"My nějakým způsobem základně opravujeme všechna schodiště tohoto převýšení, tzn. jak toto schodiště, tak poté i rampu a schodiště na druhé straně u památníku Seiferta. Tuto zeď za námi bychom měli obložit kamenem. Stejně tak klasickým kamenem, jako je na všech žižkovských opěrných stěnách, takže by to mělo reagovat na kontext. Pracujeme s prvky zábradlí, měly by tu vzniknout veřejné toalety, nové stromy, lavičky," řekl Vítězslav Danda, jeden z architektů projektu. 

Okolí tramvajové zastávky Lipanská je velmi rušné a tvoří jakýsi přirozený koridor pro lidi, kteří směřují do dolní části Žižkova, tedy směrem k ulici Husitská. 

"Ty schody sice mají nějaký půvab, nicméně rozhodně nesplňují požadavky bezpečnosti, nebo i bezbariérovosti," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3. 

"Impuls vznikl z toho, že se tam postavil památník Jaroslava Seiferta a místo, ve kterém vznikl, je dlouhodobě ve špatném stavu. Druhý impuls byla rekonstrukce tramvajové trati, kterou DP plánuje v příštích několika letech, proto nám Rada hl. m. Prahy zadala úkol zabývat se tímto prostorem a připravit studii, která by celkově zkvalitnila veřejná prostranství," řekla Michaela Kloudová, architektka, IPR hl. m. Prahy. 

V architektonickém návrhu se počítá také s návazností nově vybudovaného přechodu pro chodce, který bude navazovat na širší a větší schodiště. Nejzazší termín pro dokončení stavebních úprav je konec roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu