• Načítám...
>

Na Jiřího z Poděbrad se konal italský festival

  • 18. června 2018,
  • 20:06,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Horák

O tom, jak dopadl, se mohli návštěvníci přesvědčit v sobotu při slavnostním otevření.

Reklama

Náměstí Jiřího z Poděbrad se v sobotu proměnilo v kousek Apeninského poloostrova. Na 2. ročníku festivalu Tutto Italiano mohli návštěvníci ochutnat Itálii v různých podobách. 

"Cílem je poznávání různých kultur a národů. My tady na Jiřího z Poděbrad máme takto tradiční akce. Měli jsme třeba Asii vzdálenou a blízkou, kde se zaměřujeme na asijské státy. Měli jsme zde tradiční Merkádo, kde se zaměřujeme třeba na jihoamerické státy. A máme tady třeba i Tutto Italiano, což jsou právě italské dny, takže je to o gastronomii, hudbě, dílnách, o tom, jaké jsou produkty, jako třeba auta, skútry. To zde všichni mohou vidět a samozřejmě i to sluníčko, které zde dnes máme, je takové to italské slunné podnebí," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3. 

Akci pořádala pod záštitou Italského velvyslanectví MČ Praha 3 ve spolupráci se Společností přátel Itálie. 

"Ve stanovách máme přímo zakotveno podporovat česko-italské vztahy na všech úrovních, takže logicky pořádáme tuto akci. ČR je zajímavá pro Itálii a samozřejmě pro Čechy Itálie," řekla Eva Poddaná, tajemnice Společnosti přátel Itálie. 

Součástí festivalu byla kromě ochutnávek typických italských jídel i kuchařská show, módní přehlídka, malování pro děti nebo živé houslové vystoupení. V tak nabitém programu si svůj kousek Itálie našel opravdu každý, od nejmenších po největší. 

anketa

K absolutní dokonalosti chyběla festivalu už jen jedna jediná věc - Středozemní moře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu