• Načítám...
>

Koupaliště Pražačka je opět otevřené

  • 28. června 2018,
  • 12:08,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Populární bazén na Pražačce prošel nákladnou rekonstrukcí za více než 32 milionů. Nový bazén je určen pro všechny generace a najdete tu jak místo pro plavání, relaxaci, tak i spoustu herních prvků.

Reklama

Relaxační zóna, 4 plavecké dráhy a prodloužená otevírací doba. To je nový bazén na Pražačce, který byl oficiálně otevřen.

"Je to bazén, který má přivést rodiny s dětmi, seniory, a vytvořit takovou zavodněnou klidovou zónu pro naše občany. Areál Pražačka za poslední 3 roky rozhodně vzkvétá. Je to areál, který má multifunkční využití," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3. 

Ředitele areálu inspiroval článek, ve kterém byl bazén na Pražačce kritizován za malé množství dětských atrakcí a herních prvků. 

"Toto nás vedlo k tomu, abychom se zamysleli nad tím, co udělat pro rodiny s dětmi. Ten prostor není nafukovací, a tak jsme se rozhodli, že si nějakým způsobem pohrajeme s tou bazénovou vanou a rozdělíme ji na 3 části - na plaveckou, relaxační, která bude pro neplavce, seniory, a na dětskou část," řekl Václav Bartásek, ředitel SARAP3. 

V bazénu najdete 4 oddělené plavecké dráhy o délce 16,7 metrů.

"Z původní vany, která byla železná, jsme sem přivezli nerezovou vanu. Myslím si, že ta vydrží hodně let, minimálně těch dalších 50, jako zde byla ta původní. Rozhodně přispěje k tomu, aby ta voda byla i o něco teplejší. Návštěvnost, kterou zde pan ředitel zaznamenal po otevření toho bazénu v tom zkušebním provozu, nám dokazuje to, že ten koncept je správný, protože zde byla opět hlava na hlavě a všichni si ten nový koncept pochvalují," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3. 

Ve všední dny je pro kondiční plavce bazén otevřen od 6 do 8 hodin. Pro veřejnost pak od desáté ráno do půl desáté večer a o víkendech je otevřeno o 10 do 20 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu