• Načítám...
>

Praha 3 hostila romský turnaj v malé kopané

  • 2. července 2018,
  • 14:07,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Nejen týmy z Prahy, ale z celé ČR, proti sobě nastoupily v druhém ročníku turnaje romských týmů v malé kopané, který pořádala Sportovní asociace národnostních menšin ve spolupráci s třetí městskou částí.

Reklama

V pořadí 2. ročník romského turnaje v malé kopané hostila MČ Praha 3. Sportovně-relaxační areál Pražačka tak přivítal týmy nejen z naší metropole, ale také z celého Česka.

"Jedná se o turnaj malé kopané pro romskou komunitu nebo sociálně slabší děti, kdy MČ společně s organizací Buči a organizací Pro uspořádala tuto malou kopanou. Je to symbolicky v tuto chvíli, kdy se odehrává Mistrovství světa ve fotbale v Rusku, tak děti mají možnost prožít obdobné zážitky na našem malém hřišti," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3.

MČ Praha 3 převzala záštitu nad celým turnajem a je na vzájemnou spolupráci náležitě hrdá. 

"Já jsem velmi potěšen, že jsem mohl převzít záštitu nad touto akcí. Z osobního hlediska si myslím, že je potřeba různé komunity propojovat, národnostní menšiny máme na Praze 3 a velmi vítáme tyto projekty," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3. 

Ve spolupráci s Prahou 3 turnaj organizoval občanský spolek Buči, který má mimo jiné za cíl umožnit zejména romům trvalé zaměstnání a tím pomoci vyřešit jejich sociální i životní situaci.

"Lidé by se měli setkávat, protože sport sbližuje národy a myslím si, že je škoda, že toho nevyužije třeba Viktoria Žižkov nebo jiné kluby, že se nepřijdou podívat, protože je tu spousta talentů," řekl Štěpán Kavur, občanské sdružení BUČI. 

A jak letošní ročník malé kopané hodnotí samotní organizátoři?

"Poučili jsme se z prvního ročníku, tak jsme vyladili chyby co se týče organizace, také toho, že v prvním ročníku se účastnily pouze družstva dospělých. Teď jsme to udělali i pro děti, což mělo velký ohlas, měli jsme tady 8 dětských týmů," řekl Josef Holý, Sportovní asociace národnostních menšin.

Vítězné poháry nejlepším týmům předal místostarosta Prahy 3 David Gregor, který také provedl slavnostní výkop finálového zápasu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu