• Načítám...
>

Akce na Vítkově představila celou éru husitství

  • 16. července 2018,
  • 21:30,
  • PRAHA 3,
  • Natálie Forsterová

Rytířská klání, kejklířská vystoupení a šermířské souboje. Tak to vypadalo na pražském Vítkově, který se o víkendu proměnil ve středověký tábor. Konala se tam totiž rekonstrukce bitvy z roku 1420, které se zúčastnily desítky bojovníků. A nechyběly ani palisády, střelné zbraně nebo skvostné panské jezdectvo.

Reklama

Tak to o víkendu vypadalo na pražském Žižkově. Husité tady vyhnali Křižáky z hory Vítkov ve velkolepé bitvě. 

"Nacházíme se přímo na Vítkově, právě v oblasti Žižkov, kde se cca před 500 lety odehrávala klíčová bitva," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3. 

Akce se na pražském Vítkově konala už pošesté a ani letos nebyla o návštěvníky nouze. Nechyběly husitské vozy, palisády, střelné zbraně, rytířské brnění ani historičtí hrdinové. 

"Dneska vypálíme celou Prahu, protože se Kališníci nechtějí vzdát. A toho jednookého necháme pověsit," řekl představitel Zikmunda.

"Musíme si představit, že tou dobou Zikmund obléhal celou Prahu, především Pražský hrad a Vyšehrad. V této oblasti se nacházel Jan Žižka s jeho malou družinou, která si vyrobila podomácku různé zbraně a hájila tak poslední část Prahy. To se jim podařilo, a proto Praha 3, nebo jedna její část, nese název Žižkov," řekl Alexander Bellu. 

Akce s názvem "Hrr na ně!" návštěvníkům i letos nabídla, kromě historické bitvy, také mnoho dalších zážitků. Děti se mohly např. povozit na historickém kolotoči a nechybělo ani dobré jídlo a pití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu