• Načítám...
>

Viktoria Žižkov oslavila 115 let svého působení

  • 31. července 2018,
  • 10:03,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Celodenním programem pro děti i dospělé vyvrcholily oslavy 115 let od založení fotbalového klubu Viktoria Žižkov. Nechyběly ani hráčské legendy, autogramiáda a spousta fanoušků.

Reklama

Fotbal a Praha 3 patří neodmyslitelně k sobě a to především díky klubu Viktoria Žižkov. Ten letos slaví 115. výročí a pod novým vedením se může chlubit mnoha úspěchy.

"Ten klub jsme vrátili zpět po těch velkých problémech, pak jsme vrátili klub tam, kam patří a ještě tedy potřebujeme 2 roky na to, abychom ho vrátili do extraligy. Největší úspěch je ten, že teď fungujeme tak, jak fungujeme, zbavili jsme se dluhů, zbavili jsme se nějakých věcí, které byly ohledně pohledávek a stadionu," řekl Jiří Rýva, ředitel FC Viktoria Žižkov.

Jedním z úspěchů je také spolupráce s neziskovou organizací Pohoda, která fotbalovému klubu vyrábí ve svých chráněných dílnách dárkové předměty.

"Jsme nezisková organizace, která se stará o lidi s mentálním postižením, fungujeme již 20 let v Praze a máme osobní asistenci, denní stacionář, chráněné bydlení a kavárnu Bílá vrána," řekla Ivana Židoňová, Nezisková organizace Pohoda.

Nejen na rozvoj této spolupráce a především na budoucnosti pracuje nové vedení klubu. To by Viktorii Žižkov nejraději vidělo v první lize.

"Nelámeme všechno přes koleno, aby to bylo hned. I když by to bylo po 2 - 3 letech, tak na tom nezáleží, chceme, aby se stala stabilním účastníkem nejvyšší soutěže," řekl Jiří Rýva, ředitel FC Viktoria Žižkov.

O budoucnosti fotbalu na Žižkově má jasno také zástupce místní radnice.

"MČ se primárně snaží podporovat sport mladých, ale já sám jsem z těch, kteří se zasazují, aby ta symbióza MČ a té Viktorky byla větší, protože vždy fungovala jako takový rodinný klub, kde včetně vedení fanoušků, kteří sem chodí 50 let a včetně mladých kluků, žije tak v pospolitosti. Já bych byl rád, aby ta MČ byla tou součástí," řekl Mojmír Mikuláš, radní MČ Praha 3.

A jak se zdá, Viktoria Žižkov má podporu nejen v úřadech, ale také ve svých fanoušcích.

"Já mám srdcový vztah k Viktorce, protože jsem žižkovský rodák a 8 let jsem tady fotbal hrával. I když už nejsem aktivním fotbalistou, tak jako fanoušek jsem zůstal věrný," řekl Mojmír Mikuláš.

Fanoušků se zde sešlo hned několik desítek a kromě doprovodného programu mohli Viktorce fandit také v exhibičním zápasu proti bývalým hráčům Slavie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu