• Načítám...
>

V poliklinice Vinohradská zbývá opravit dvě patra

  • 31. července 2018,
  • 10:57,
  • PRAHA 3,
  • Lenka Castillo

Rekonstrukce Vinohradské polikliniky se zdárně blíží ke svému konci. Stav budovy byl velmi nevyhovující a byl předmětem kritiky jak pacientů, tak i lékařů. Opravy, které Městská část Praha 3 započala v roce 2015, by měly být dokončeny v příštím roce. Stát budou 50 milionů korun.

Reklama

Už třetím rokem probíhá rekonstrukce polikliniky Vinohradská. Zestárlá budova z 20. let minulého století má už ta nejlepší léta za sebou. Dnešním potřebám zkrátka nevyhovuje.

Rekonstrukce 6., 5. a 4. patra je již hotova. Ke svému konci se také blíží rekonstrukce patra třetího. Zbývá už jen osadit okna, dveře a položit novou podlahu. Také elektroinstalace už byla kompletně vyměněna.

"Před námi bude další druhé patro a úplně na konci bychom měli být v roce 2019, kdy bychom měli dokončit přízemní a první patro," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

Ve stejném období je plánovaná také oprava střechy a fasády. Současné opravy se týkaly zejména interiérů.

"Měnila se nová okna, měnily se podlahy, měnily se nové dveře lékařských ordinací a na chodbě," řekl Ivan Holeček.

"Ty práce jsou samozřejmě náročné, jsme limitováni nějakým termínem, na který je domluvené vystěhování lékařů a zpět jejich nastěhování," řekl Jaroslav Truhlář, stavební dozor MČ Praha 3.

Někteří lékaři museli být přesunuti do druhého objektu polikliniky v Olšanské 7. Jiní lékaři zůstávají a střídají se se svými kolegy.

"Já si myslím, že ta rekonstrukce byla opravdu potřeba. Doufám, že to hlavně ocení pacienti a my doktoři to máme trošku složitější během té rekonstrukce, ale snad to zdárně brzy skončí," řekl Michal Krutský, lékař.

anketa

Celková investice do polikliniky Vinohradská se pohybuje kolem 50 milionů korun. Dotaci ve výši 6 milionů poskytl MČ Praha 3 magistrát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu