• Načítám...
>

Legendární Plastici jsou na scéně už půl století

  • 22. srpna 2018,
  • 18:17,
  • PRAHA 3,
  • Blanka Holoubková

Legendární kapela The Plastic People of the Universe potěšila fanoušky v Praze 3. Téměř dvouhodinový koncert nabitý známými hity, vyprodané Atrium na Žižkově a spokojení návštěvníci, kteří kapele přišli popřát k významnému jubileu. Mezi gratulanty byl i starosta této městské části. To, že se koncert konal právě 21. srpna, kdy si celá republika připomínala výročí vpádu vojsk Varšavské smlouvy, nebylo náhodou.

Reklama

Atrium na Žižkově hostilo rockovou kapelu, která je významným představitelem československé undergroundové hudební scény. Došlo také na zápis do knihy cti.

"Dnes budeme v našem prostoru v Čajkovského ulici v Atriu zapisovat do knihy cti Prahy 3 pana Josefa Janíčka, což je člen skupiny The Plastic people of the universe, který zde bude se svou kapelou vystupovat," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3.

"Nic moc nového to nebude, protože hrajeme pořád stejný repertoár. Vymyslel jsem to tak, že by tam mohli hrát ještě kluci, kteří hráli v roce 84. Bude tam Bobeš, Petr Placák," řekl Josef Janíček.

"Ta kapela v dnešním dni, když si připomínáme rok 68, připomíná svojí hudbou, svým přístupem a členy té kapely momenty převratu roku 68, momenty antichartistů, kdy bojovali v undergroundu skupiny, jako je tato, právě proti totalitnímu systému, který se zde nacházel," řekl Alexander Bellu.

A právě v letošním roce legendární Plastici slaví 50 let od svého založení.

"Já bych jim přál, aby hráli dalších 50 let a zároveň, aby hráli vždy a jen ve svobodě," řekl Alexander Bellu.

Letošní výjimečný rok padesátileté tvorby kapely bude završen v prosinci speciálním koncertem v pražské Akropoli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu