• Načítám...
>

Vedení Prahy 3 uspořádalo kuchařský happening

  • 3. září 2018,
  • 22:16,
  • PRAHA 3,
  • Kristýna Svobodová

Na farmářských trzích v Praze na Jiřího z Poděbrad se vařilo. Z místních surovin tady voňavou pochutinu společně připravil známý český šéfkuchař a starosta třetí městské části. Cílem bylo ukázat návštěvníkům trhů, jak dobrá a kvalitní jídla se dají připravit z čerstvých českých potravin.

Reklama

Na farmářských trzích v parku na Jiřího z Poděbrad uspořádalo vedení Prahy 3 kuchařský happening. Pod bedlivým dohledem šéfkuchaře Jaroslava Sapíka se vařečky chopil i starosta MČ.

"My jsme dnes vařili něco mezi italskou a českou kuchyní. Vzali jsme domácí krkovici a do toho jsme vzali zeleninu, takže tam jsou papriky, brambory, cibulka a různá taková dochucovadla. Společně jsme chtěli ukázat lidem, že i z produktu, které tu jsou skoro každý den, je možné si uvařit něco čerstvého, chutného a především z českých potravin," řekl Alexander Belllu, starosta MČ Praha 3. 

"Je tady úžasná zelenina, čerstvá, dennodenně dovážená. Takže jsme se starostou šli a nakoupili jsme to nejlepší, co bylo. Recept vznikl až tady na místě. K tomu jsou české brambory na slanině," řekl Jaroslav Sapík, šéfkuchař. 

Farmářské trhy na Jiřího z Poděbrad mohou občané navštěvovat už téměř 2 roky. Najít tu můžou nejrůznější suroviny od českých farmářů, pěstitelů nebo výrobců.

"Najdete tady prakticky celou škálu, od sezónní nabídky, přes maso, uzeniny, mléčné výrobky, pekařské výrobky. Vše je ve vysoké kvalitě a dnes můžete vybírat i z různých bezlepkových věcí nebo z klasické pekařiny, bio masa a podobně. Veškerý ten sortiment tady můžete zakoupit," řekla Veronika Brabcová, manažerka trhů.

Navštívit trhy je možné od středy do soboty vždy od 8:00 do 18:00 ve všední dny. V sobotu pak jen do 14:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu