• Načítám...
>

Rekonstrukce Husitské ulice pokračuje

  • 3. září 2018,
  • 22:30,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Od letošního června probíhá rozsáhlá rekonstrukce Husitské ulice v Praze 3. Nás zajímalo jak práce na opravě této dopravní tepny třetího pražského obvodu pokračují.

Reklama

Od března letošního roku prochází Husitská ulice kompletní rekonstrukcí, což znamená pro řidiče dopravní komplikace a pro místní obyvatele omezení podmínek pro žití i podnikání. 

"MČ je samozřejmě ráda, že k této rekonstrukci dochází, protože to vnímáme jako velmi pozitivní impulz pro dolní Žižkov. Problematická je ale doba té rekonstrukce, protože na velké časové období omezuje místní občany i podnikatele," řekl Mojmír Mikuláš, radní MČ Praha 3. 

Práce na rekonstrukci probíhají podle plánů a tak se již brzy dočkáme částečně zprůjezdněné Husitské ulice. 

"Pravidelně se účastním, každý týden, kontrolních dnů, kde se snažím hájit zájmy Prahy 3. Je ale potřeba přitom říci, že ta komunikace patří hlavnímu městu. Zadavatelem zakázky je TSK," řekl Mojmír Mikuláš.

"Nyní probíhají práce na všech 3 etapách s tím, že počítáme, že položíme v první a druhé etapě obrusný povrch zhruba ke konci září. Od 1. října bychom rádi zprovoznili Husitskou ulici ve směru do centra. I ve třetí etapě, kde se bude zatím jezdit po těch nižších vrstvách vozovky a v první a druhé po obrusu," řekla Barbora Lišková, mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Několikaměsíční rekonstrukce nepřinese pouze nový povrch vozovky a chodníků. Mění se tu také např. optické kabely nebo plynovod. 

"Bude zde nové osvětlení, nová světelná signalizace, takže součástí té rekonstrukce je i spousta těchto vedlejších věcí, které někdy tu stavbu zpomalují," řekl Mojmír Mikuláš. 

Pokud půjde vše podlé plánu, skončí rekonstrukce Husitské ulice v listopadu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu