• Načítám...
>

Praha 3 připravila seniorům sportovní odpoledne

  • 24. září 2018,
  • 13:47,
  • PRAHA 3,
  • Jan Varga

Praha 3 myslí na své seniory. Proto jim opět nabídla akci, v rámci které si mohli vyzkoušet různé sportovní disciplíny, dozvědět se něco o sebeobraně ale také o svém zdravotním stavu.

Reklama

Praha 3 opět po roce připravila pro své seniory zábavné odpoledne, v rámci kterého si mohli zasportovat nebo si třeba nechat změřit tlak. Změřit tlak ale také možnost zjistit množství cukru a cholesterolu v krvi si mohli senioři ve stánku Červeného kříže a také toho návštěvníci hojně využili.

anketa 

Pokud nebyly výsledky alarmující, mohli se senioři hned poté vyzkoušet disciplíny, které pro ně organizátoři připravili. Třeba se ve stánku Krav maga poradit, jak se účinně bránit při napadení, zahrát si pétanque nebo si zkusit nordic walking. Zájem byl i o trénink paměti.

anketa

Senioři dostali u stánku klubu Remedium papír s cvičeními. Některá vyžadovala velkou koncentraci a zabrala více času. 

"Je to taková hříčka, takže třeba rýmy. Potom jsou i větší, např. musí některá písmena ze slova vypustit a vytvořit z toho nové," řekla Helena Kubů, klub Remedium.

Akci uspořádalo vedení Prahy 3. Blíží se totiž 1. říjen, který je mezinárodním svátkem všech seniorů.

"My chceme našim seniorům zpříjemnit podzim života, chceme se jim odvděčit za to, co udělali pro naši společnost. Po splnění těchto disciplín dostali cenu a diplom od MČ," řekl David Gregor, místostarosta MČ Praha 3. 

Toto odpoledne odstartovalo Týden oslav seniorů. V rámci nich Praha 3 připravila koncerty, taneční akce nebo třeba projekce filmů v kině.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu