• Načítám...
>

Festival světla Signal i letos nabízí novinky

  • 24. září 2018,
  • 14:17,
  • PRAHA 3,
  • Natálie Forsterová

Festival světla Signal se vrací do ulic Prahy. Od 11. do 14 října představí 24 uměleckých instalací v osmi městských částech. Od centra až po okraj metropole. A stejně jako každý rok i letos organizátoři přichází s něčím novým.

Reklama

Festival světla Signal letos v říjnu opět rozzáří ulice metropole. I tentokrát se lidé mají na co těšit. Tras bude totiž mnohem více než minulý rok.

"My jsme dříve působili jen v centru a na Praze 2 a 3. Tentokrát jsme se rozšířili i do Prahy 6, 7 a 8. Další novinkou je, že jsme rozšířili trasu na Praze 2 a 3, protože chceme více pronikat do zákoutí pražského Žižkova a Vinohrad," řekl Matěj Vlašánek, programový koordinátor festivalu. 

"Letos bude Praha 3 poctěna 3 výstavami. Jedna bude na Jiřího z Poděbrad, druhá bude u Žižkovské věže, ta bude interaktivní a třetí se bude nacházet v Atriu," řekl Alexander Bellu, starosta MČ Praha 3. 

V Atriu Žižkov budou mít lidé jedinečnou možnost vidět dílo Michala Škapy. Ten se pohybuje na české graffiti scéně od 90. let minulého století a pro návštěvníky Signal festivalu v těchto dnech dokončuje originální instalaci. 

"V zahradě Atria bude neonová socha. Bude to ze 3 vrstev a bude to různě problikávat. Bude umístěna v zahradě Atria, bude to celé upevněné na plexisklových deskách a díky tomu, že jsou průhledné, to bude vypadat trochu tak, jako by levitovala ve vzduchu," řekl Michal Škapa, umělec. 

"Letos jsme pozvali více českých umělců, protože reagujeme na letošní výročí 100 let od založení republiky, proto jsme se rozhodli návštěvníkům představit větší množství českých umělců," řekl Matěj Vlašánek. 

Festival světla Signal se bude v Praze konat od 11. do 14. října. Originální socha Michala Škapy bude ale díky dohodě se zdejší radnicí v Atriu Žižkov k vidění i po skončení akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu