• Načítám...
>

Praha 3 hostila Nekonvenční žižkovský podzim

  • 5. října 2018,
  • 15:42,
  • PRAHA 3,
  • Redakce

22. ročník mezinárodního hudebního festivalu se konal v obřadní síni žižkovské radnice. Koncert k jubileu houslového virtuosa Miroslava Vilímce nesl název Tre Violini.

Reklama

Tradiční mezinárodní festival Nekonvenční žižkovský podzim si letos připsal 22. pokračování. V pořadí již 5. koncert tohoto roku se konal na radnici v Praze 3. 

"Byl by hřích tuto historii nepodporovat nadále. Proto jsem se rozhodl stát se patronem tohoto festivalu a již druhým rokem ho přímo podporuji tím, že sháním partnery a sponzory, aby v době, kdy není dostatek finančních prostředků z kasy MČ, která byla vždy hlavním příjmem tohoto festivalu spolu s příjmy od Magistrátu hl. m. Prahy, byl festival zachován. Myslím si, že je to takové rodinné stříbro, které MČ Praha 3 má a vzhledem k tomu, že všechny koncerty jsou vždy vyprodané a je zde velký zájem z řad občanů Prahy 3, byl by hřích toho nepodpořit," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

Koncert k jubileu houslového virtuosa Miroslava Vilímce nesl název Tre Violini a byl hned vyprodaný. Celou akci si pečlivě dokumentoval i její zakladatel Jiří Hošek.

"Festival začal v roce 1997. Je to neuvěřitelné. Já měl takovou, jak se dnes říká, vizi, že ta MČ by měla být oživena hudbou, že ty prostory, kam se běžně lidé nedostanou, by se měly otevřít," řekl Jiří Hošek, zakladatel festivalu.

Tradičně se koncerty konají např. na Žižkovské věži, v kostele sv. Anny nebo přímo v obřadní síni na radnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu