• Načítám...
>

Komenského náměstí má novou podobu

  • 19. října 2018,
  • 6:34,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 3 má nové místo pro odpočinek. Je jím nově zrekonstruované Komenského náměstí, jehož nová podoba přispěla ke zlepšení života Žižkovanů.

Reklama

Obyvatelé Žižkova se dočkali nově zrekonstruovaného Komenského náměstí. Oproti předchozí travnaté ploše nabízí současná podoba více místa pro odpočinek.

"To náměstí nevypadalo úplně optimálně, v tom předchozím stavu, v jakém bylo a hlavně tady byly požadavky od občanů, kteří by to náměstí chtěli mít hezké a MČ se snaží zverbovat celou plochu MČ, takže na náměstí přišla řada před necelým rokem a nákladem celkem 47 milionů," řekl Jan Materna, místostarosta MČ Praha 3.

Jednou z dominant náměstí je Gymnázium a Hudební škola hlavního města Prahy. Té v minulosti hrozilo zbourání.

"Škola měla štěstí v tom, že přišel převrat a komunismus padl a tím pádem škola nebyla zbourána. V okolí byly všechny domy zbourány a ta škola byla už jen jako staveniště," řekl Tomáš Mikeska, místostarosta MČ Praha 3.

"Byla to první školní budova tady na Žižkově, byla postavená prvním žižkovským starostou a protože se na začátku 90. let rekonstruovala, tak byla veliká škoda, že to náměstí bylo dlouho v neutěšeném stavu, jako dosud. Teď ta dominanta školy vynikne," řekl Filip Magram, ředitel školy.

K úplnému zvelebení okolí zbývá zrekonstruovat panelový dům v Blahoslavově ulici, která s Komenského náměstím sousedí.

"Já to vnímám jako veliký dluh této městské části - opravu paneláku v Blahoslavově ulici, která měla začít už letos, nicméně vzhledem k problémům, které stále máme, tak dochází neustále k oddalování," řekl Jan Materna.

Rekonstrukce panelového domu by měla začít na jaře příštího roku a potrvá přibližně 6 měsíců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu