• Načítám...
>

Koncert zakončil oslavy vzniku republiky

  • 1. listopadu 2018,
  • 1:38,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Koncertu komorního pěveckého sboru KTF UK Acant, pod vedením Terezie Minářové Výborné zakončila třetí městská část oslavy 100 let od vzniku republiky. Večerem zněla díla Leoše Janáčka, Jaroslava Ježka či Petra Ebena a další skladby významné pro české hudební dějiny.

Reklama

Oslavy výročí založení republiky vyvrcholily v Praze 3 koncertem komorního pěveckého sboru. Zazněla díla např. od Jaroslava Ježka, Leoše Janáčka a dalších.

"Má to být zobrazení sborové tvorby od roku 1918 až do roku 2018 a zahájíme to slavnostním svatováclavským chorálem Svatý Václave pro duchovní podporu českého národa, prosby za jeho minulost i budoucnost," řekla Terezie Minářová Výborná, sbormistryně.

Součástí akce nebyl jen koncert. Návštěvníci si mohli vychutnat také další doprovodný program.

"Promítaly se tu filmy o českém filmu a hudbě. Je to odpoledne a večer věnovaný 100. výročí založení republiky," řekl Tomáš Mikeska, místostarosta MČ Praha 3.

Akce se konala v Informačním centru Prahy 3, kde se oslavám sta let vzniku republiky věnuje také speciální výstava plakátů.

"Střední uměleckoprůmyslová škola Václava Hollara, která sídlí na Praze 3, tady připravila plakáty ke 100. výročí republiky. Je to velice pěkná výstava, kterou tady studenti vytvořili pro MČ," řekl Tomáš Mikeska.

Výstava je k vidění do ledna příštího roku v Informačním centru Prahy 3. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu