• Načítám...
>

Praha 3 má nového starostu

  • 21. listopadu 2018,
  • 5:13,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Praha 3 má za sebou ustavující zasedání zastupitelstva městské části. Jednání sledoval kolega Lukáš Kubát a přináší vám podrobnosti.

Reklama

Ustavující zastupitelstvo Prahy 3 začalo stejně jako ty ostatní. Slibem nových zastupitelů. Pak ale v místy bouřlivé atmosféře přišla na řadu volba starosty. Jako jediným kandidátem na starostu byl navržen Jiří Ptáček z volební koalice TOP 09 a Starostů a nezávislých. Zastupitelé koalice pro Prahu 3 a hnutí ANO ale na navrženém kandidátovi nenechali nit suchou a více jak čtyři hodiny se dotazovali na nejrůznější témata. Koalici pro Prahu 3 se nelíbí především to, že TOP 09 a Starostové nedali přednost pravicovému vedení v městské části.

"Zvláštním způsobem TOP 09 přistoupila k vyjednávání, kdy s námi vůbec nejednala o programu a rovnou začala vyjednávat se Stranou zelených a s Pirátskou stranou. Strana zelených je velmi levicově zaměřená strana. Kandidát na starostu nikdy neseděl v zastupitelstvu MČ, neznáme tedy jeho vizi, odbornost a jeho schopnost komunikace. Proto jsme jako zastupitelé chtěli od něho vědět co nejvíce informací," řekl Alexander Bellu, bývalý starosta MČ Praha 3.

Já jsem to čekal a považuji to za přirozenou součást volby starosty. Nemůžu říct, že by mi to bylo nepříjemné, ta diskuze byla částečně věcná," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3.

Po několikahodinové diskuzi přišla na řadu tajná volba a po ní už tolik očekávané vyhlášení výsledků.

"Moc si toho vážím, beru to jako veliký závazek. Možná už jsem to říkal, ale já jsem 20 let podnikal a 20 let jsem neměl žádného zaměstnavatele. Teď jsem zaměstnanec 75 tisíc občanů této MČ," řekl Jiří Ptáček.

Nové vedení Prahy 3 by se rádo zaměřilo na rekonstrukci ulic, bytového fondu a školských zařízení nebo také prosazení vedení trasy metra D na Žižkov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu