• Načítám...
>

Žižkovem se rozezněl jazz

  • 22. listopadu 2018,
  • 18:30,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Fanoušci jazzu si mohli v Praze 3 vychutnat další ročník populárního festivalu Žižkov Meets Jazz. Ani letos nechyběly špičky české i zahraniční jazzové scény.

Reklama

16. ročník jazzového festivalu, který pořádá MČ Praha 3, nabízí i letos příznivcům tohoto hudebního žánru kapely z Čech i zahraničí. 

"Dříve měl takovou strukturu, že to byla víkendová akce, kdy se za ten víkend vystřídalo několik umělců na jednom místě. Pořádala se v Paláci Akropolis. V posledních letech jsme změnili koncept, kdy pořádáme několik samostatných koncertů po celém Žižkově, takže v různých prostorách, galeriích, KC Vozovna, Atrium Žižkov a podobně," řekl Šimon Kotek, organizátor.

Složení vystupujících se každý rok liší. Letos mají návštěvníci možnost vychutnat si jazz např. v podání srbských a tureckých muzikantů. 

"Dramaturgie se skládá samozřejmě z českých muzikantů, zveme ale i zahraniční muzikanty. Letos to byl projekt Tomáš Liška - Invisible World, nebo např. německý klavírista Benny Lackner se svým triem. Dramaturgie je založená především na jazzových projektech, máme ale i přesahy např. do blues, takže letos jsme pozvali kapelu Dobré ráno blues band, takže velice široce pojímáme jazz," řekl Šimon Kotek.

Milovníci jazzu nejen z Prahy 3 si mohou vychutnat poslední koncert v rámci festivalu Žižkov Meets Jazz v pátek 23. listopadu v hospodě U Vystřelenýho oka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu