• Načítám...
>

Na Jiřáku si lidé pochutnali

  • 26. listopadu 2018,
  • 8:49,
  • PRAHA 3,
  • Věra Dušková

Na náměstí Jiřího z Poděbrad se vrátila oblíbená akce Pivo a prase na Jiřáku. Návštěvníci mohli ochutnat porci prasátka a pivo za symbolickou cenu. O zábavu se postarala kapela Circus Brothers a děti si mohly užít balonkáře nebo malování na obličej.

Reklama

Ačkoliv počasí zrovna přízní neplýtvalo, řezníci se na náměstí Jiřího z Poděbrad rozhodně nenutili. 

"Co nesmí chybět na pravých zabijačkových hodech?"

"Já si myslím, že základ je ten prejt, ale také samozřejmě jitrnice, ovar, to je takový základ všeho," řekl Jaromír Šnajdr, řezník.

Pivo a prase na Jiřáku si lidé mohli vychutnat už podruhé a zdá se, že se stává tradiční a velmi oblíbenou akcí.

"Návštěvnost je poměrně vysoká, proto jsme se rozhodli tuto akci zopakovat ještě letos, že bychom tím rádi zakončili tu letošní sezónu tady na trzích. Ještě samozřejmě nekončíme, trhy poběží až do 22. prosince. To už by ale na nás potom byla moc velká zima na to, aby si mohli návštěvníci vychutnat to prasátko tady přímo na trhu," řekla Veronika Brabcová, manažerka Trhů na Jiřáku.

Trhy na Jiřáku ale nabízejí dobrot mnohem více a každý si jistě přijde na své. 

"Většina zboží tady na trhu je českého původu, máme i nějaké zahraniční speciality, kterými doplňujeme tu nabídku," řekla Veronika Brabcová.

Ať už ochutnáte české nebo zahraniční lahůdky, můžete si být podle organizátorů trhů jisti, že jde vždy o produkty bioproducentů nebo menších farem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu