• Načítám...
>

O podobě Žižkova náměstí rozhodne anketa

  • 12. prosince 2018,
  • 18:31,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 3 připravuje revitalizaci dalšího významného veřejného prostranství - Žižkova náměstí. Podmětem k tomuto kroku byl nevyhovující stav horního parteru, který je v havarijním stavu. O podobě náměstí mohou rozhodnout i občané díky anketě.

Reklama

Žižkovo náměstí v Praze 3 je další z pražských náměstí, které by mělo projít revitalizací. Ve hře o budoucí podobu tohoto prostoru jsou 2 návrhy.

"Návrhy, které jsou na stole, jsou pouze studie. Studie je úplně úvodní myšlenka toho, jakým způsobem by se mohla úprava provést. Neřekla bych, že Žižkovo náměstí je okamžitě havarijní, ale má havarijní horní parter, se kterým bude potřeba okamžitě něco dělat," řekla Jana Caldrová, vedoucí Odb. ochrany životního prostředí.

Obě studie, které si MČ nechala vypracovat, jsou v kontrastu. Je to způsobeno i tím, že každý z návrhů vypracoval zahradní architekt jiné generace.

"Ateliér zahradní tvorby pana Sendlera striktně vycházel z historie, z odkazu. Chtěl vypracovat genius loci toho místa. Je to velmi čistý návrh. Ateliér Ferdinanda Lefflera k tomu přistupuje moderně, dynamicky, dává do prostoru vodní prvek, jinak člení cestní síť, travnatou plochu mění na pobytovou plochu s výsadbou," řekla Jana Caldrová. 

"Jelikož jsme na začátku celého projektu, chceme samozřejmě zapojit i občany, kteří v této lokalitě žijí. Takže jsme tyto 2 studie dali do takové ankety a na webu www.praha3.cz si lidé mohou tyto studie prohlédnout a vyjádřit se k nim. Na základě toho poté chceme udělat veřejné projednání, možná někdy na přelomu ledna a února, kde by byly zveřejněny výsledky této ankety," řekla Michaela Luňáčková, tisková mluvčí MČ Praha 3. 

V anketě vybíráte nejen to, jaký z návrhů se vám více líbí, ale můžete připojit i svůj názor na to, z jakého důvodu jste si návrh vybrali, případně co byste chtěli na náměstí ponechat nebo doplnit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu