• Načítám...
>

Rybí polévka provoněla Prahu 3

  • 17. prosince 2018,
  • 11:03,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční předvánoční rozlévání rybí polévky se konalo na náměstí Jiřího z Poděbrad. I letos se tohoto úkolu zhostili zástupci radnice MČ Praha 3.

Reklama

Ani sněžení nezabránilo stovkám obyvatel Prahy 3, aby si vystáli dlouhou frontu na tradiční adventní rybí polévku. Tu jako každý rok rozlévali zástupci místní radnice. 

"Já jsem zjišťoval, kdy začala tato tradice a nedopátral jsem se toho. Takže z toho usuzuji, že to muselo být velice dávno," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3. 

Polévka se již tradičně připravovala v ZŠ na náměstí Jiřího z Poděbrad.

"Byli jsme tady od půl sedmé, připravili jsme nejdříve rybí vývar a pak se očistila zelenina, nakrájela se, osmahla se a založil se vývar, dochutil se a podobně," řekla Pavla Staňková, kuchařka.

Rybí polévky bylo 150 litrů, což vystačilo na přibližně 400 porcí, a uvařená byla podle tradičního receptu. Čím více lidem na náměstí Jiřího z Poděbrad chutnala, tím více bavilo její rozlévání zástupce radnice. 

"Takové akce mě baví. Nejen kvůli tomu, že přišlo tolik lidí, ale je tady super nálada a lidé z toho mají radost," řekl Jiří Ptáček. 

Zástupci MČ Praha 3 se se svým úkolem vypořádali na výbornou a brzy se tak dostalo úplně na všechny zájemce, kteří si rybí polévkou přišli zpříjemnit předvánoční čas na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu