• Načítám...
>

Praha 3 představila plány na rok 2019

  • 19. prosince 2018,
  • 14:44,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Vedení Prahy 3 představilo své plány na příští rok. Týkat se budou zejména územního rozvoje a rozšíření transparentnosti vedení radnice.

Reklama

Větší otevřenost radnice, lepší komunikace s občany nebo zlepšení hospodaření. To jsou jedny z mnoha plánů radnice MČ Praha 3 do roku 2019. 

"MČ má necelých 300 volných nepoužívaných bytů, má podzemní garáže, takže musíme hledat skryté rezervy, které budou přínosem nejen pro nájemníky, ale samozřejmě i pro rozpočet MČ," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3. 

Radnice chce v příštím roce také více řešit územní rozvoj. Zaměří se při tom např. na Nákladové nádraží na Žižkově. 

"My v podstatě chceme, aby bylo jasno při v příštím roce ohledně toho, kdy se budou stavět na Nákladovém nádraží byty a co bude s budovou, jestli tam skutečně vznikne kulturní a společenské centrum," řekl Tomáš Mikeska, místostarosta MČ Praha 3. 

Obyvatelé MČ Praha 3 se také dočkají rozšíření bikesharingových služeb. S tím souvisí i vybudování míst, kam sdílená kola parkovat.

"Je to spojené s větší instalací cyklostojanů tak, abychom vytvořili dobré podmínky pro to, aby se mohlo po Praze 3 jezdit na kole, aby to nezpůsobovalo větší problémy při kolizích s chodci," řekl Ondřej Rut, místostarosta MČ Praha 3. 

V neposlední řadě dojde i na zvětšení transparentnosti chodu radnice a financování městských projektů. 

"Chceme zavést transparentní účty. Pokusíme se vylepšit rozklikávací rozpočet, protože ta transparentnost je i o přehlednosti, aby ten návštěvník toho webu věděl, za co se utrácelo," řekl Štěpán Štrébl, místostarosta MČ Praha 3. 

Novou a přehlednější podobu by v roce 2019 měly získat i webové stránky MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu