• Načítám...
>

O nové podobě Jiřáku rozhodnou občané

  • 11. ledna 2019,
  • 1:49,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Náměstí Jiřího z Poděbrad se po dlouhých 20 letech dočká rekonstrukce. O tom, zda bude vyhlášena nová architektonická soutěž nebo se obnoví projekt revitalizace, který byl dřívějším vedením Prahy 3 zamítnut, rozhodnou obyvatelé. Ti pomohou radnici také svými podněty na rekonstrukci tohoto prostranství.

Reklama

Dlouhých 20 let čeká Náměstí Jiřího z Poděbrad na rekonstrukci. Jeho současný stav žádá razantní zásah, proto se vedení třetí Městské části rozhodlo přistoupit k jeho revitalizaci.

"Před 20 nebo 18 lety proběhla veřejná architektonická soutěž, ze které vznikl vítězný návrh a ten návrh se postupně upravoval a v roce 2018 tak po všech těch připomínkách a řízeních byl zamítnut. Byl zamítnut zastupitelstvem, které si odhlasovalo, že v něm nechce pokračovat," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3.

Radnice Prahy 3 tak zvažuje, zda pokračovat systémem dílčích oprav, vyhlásit novou architektonickou soutěž nebo oprášit původní projekt a možnou budoucí podobu náměstí projednávat s veřejností.

"Já si myslím, že jakákoliv investiční akce, kterou MČ bude v budoucnu dělat, tak by měla být spojená s tím, že se budeme snažit získat co nejvíce relevantních dat od občanů. Chceme se lidí zeptat, jaké jsou jejich preference. V současné chvíli probíhá debata nad tím, jak nejefektivnějším způsobem tato data získávat," řekl Jiří Ptáček.

Obyvatelé trojky nápad na rekonstrukci náměstí vítají.

anketa

Pokud by se radnice rozhodla zapracovat připomínky občanů a navázat na projekt z minulých let, mohla by debata s místními obyvateli o nové podobě Náměstí Jiřího z Poděbrad začít v následujících třech měsících. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu