• Načítám...
>

Oprava plynovodu omezí dopravu

  • 4. února 2019,
  • 16:39,
  • PRAHA 3,
  • David Wilczek

Od půlky dubna by se měli řidiči připravit na dopravní omezení v ulicích Pod Plynojemem, Na Ohradě a Spojovací. Právě v tomto úseku dojde ke kompletní výměně plynovodu, který je už na konci životnosti a jeho opravu nelze dále odkládat.

Reklama

Společnost Pražská plynárenská plánuje od 15. dubna kompletní výměnu plynovodu v několikakilometrovém úseku, který povede ulicemi Pod Krejcárkem a Novovysočanská. Aby nebyla doprava po těchto komunikacích zcela ochromena, bude využita speciální technologie.

"Ta technologie spočívá v tom, že do toho stávajícího plynovodu protáhneme nový plynovod, tzn. nebude nutné v celé délce rozkopávat tu komunikaci, budou se dělat jen dílčí výkopy, jejichž prostřednictvím se to bude protahovat. Nový plynovod vydrží několik desítek let, mluví se až o 70 letech, takže potom tam velmi dlouhou dobu nebude třeba nic dělat," řekl Miroslav Vránek, tiskový mluvčí Pražské plynárenské.

Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi dlouhý úsek komunikace, bude oprava rozdělena do 2 fází. 

"První etapa bude od ulice Na Ohradě po ulici Pod Plynojemem. Tam dojde k tomu, že zůstane zachována MHD," řekl Miroslav Vránek.

V momentě, kdy skončí první etapa, naváže na ni druhá. Ta bude vymezena ulicí Pod Plynojemem a končit bude v ulici Spojovací. 

"Tam doprava bude také omezena. Ve směru od Ohrady bude jednosměrný provoz, na druhou stranu bude zachován provoz pro MHD," řekl Miroslav Vránek.

Rekonstrukce celého plynovodu by měla skončit na konci října tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu