• Načítám...
>

Praha 3 bojuje s neukázněnými pejskaři

  • 5. dubna 2019,
  • 18:28,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 3 se zaměřila na neukázněné pejskaře. Kampaní Žižkov není Šiškov poukazuje na problém neuklízení psích exkrementů. Zároveň by se v městské části mělo objevit více stojanů se sáčky na úklid po čtyřnohých mazlíčcích.

Reklama

Žižkov není Šiškov. S tímto heslem vyrazila Praha 3 do boje proti neukázněným pejskařům, kteří neuklízí po svých miláčcích. V rámci této kampaně dojde mimo jiné k navýšení počtu stojanů se sáčky na psí exkrementy.

"My jsme se snažili udělat nějaký pozitivní krok, a to ten, že chceme rozšířit množství stanovišť na pytlíky na psí exkrementy a vyzvali jsme veřejnost, tedy hlavně pejskaře, aby sami navrhovali místa, kde takové stojany schází a kam by se měly doplnit. Dostali jsme zhruba 70 návrhů od občanů. Ty se teď prověří z hlediska toho, jestli to lze realizovat, protože ne každý pozemek je k tomu disponibilní, jsou to třeba soukromé pozemky," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3.

Kampaň se týká všech částí Prahy 3 a s radnicí na ní spolupracuje také městská policie. 

"Strážníci Obvodního ředitelství Městské policie Prahy 3 provádí kontroly zaměřené na dodržování povinností majitelů psů v rámci běžné hlídkové činnosti. Výjimkou nejsou ani uložené pokuty ve výši 2 tisíce korun, které v letošním roce byly uloženy," řekl Dušan Machoň, ředitel obvodního oddělení MP Praha 3.

Úklid psích exkrementů se provádí v rámci úklidu chodníků a Prahu 3 ročně vyjde na 4 až 5 milionů korun. Doplňování a vyvážení sáčků stojí MČ každoročně necelé 2 miliony. Ve srovnání s tím jsou náklady na kampaň mnohonásobně nižší.

"Ta kampaň je pojímána zatím poměrně minimalisticky. Náklady na nějaké grafické návrhy, na několik billboardů, které jsme koupili v režimu last minute, se pohybují v řádu 30 tisíc korun. Ale my chceme aby to byl kontinuální proces, chceme to dál živit, takže zatím jsme si nestanovili žádný strop. Bavíme se ale o poměrně malých číslech za tu kampaň jako takovou," řekl Jiří Ptáček.

Kampaň se mezi místními obyvateli setkala s velkým ohlasem.

anketa

V Praze 3 je aktuálně více než 300 stojanů se sáčky na psí exkrementy. Na některých z nich je umístěný i odpadkový koš pro jejich vyhazování. Své náměty na umístění v dalších místech MČ mohou obyvatel posílat na radnici prostřednictvím sociálních sítí a emailu podatelna@praha3.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu