• Načítám...
>

Praha 4 má nové vedení

  • 25. dubna 2019,
  • 7:16,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Reklama

Praha 4 má po středečním jednání zastupitelstva nové vedení. Odvolán byl starosta Petr Štěpánek a 7 radních. Dosavadní opozice totiž bývalému vedení vyčítala několik pochybení zejména v řešení dopravy nebo v postupu při zavádění parkovacích zón. Novou starostkou se stala Irena Michalcová z hnutí ANO. Ta chce rychlejší, důraznější a lidštější vedení radnice.

"Já se chci opírat o dobré lidi, odborníky nebo i politicky zkušené lidi, které doufám mám v radě. Ale další součástí je to, že nechci bojovat s úředníky a s vedoucími odborů. Já pracuji s lidmi, kteří pracují na pozicích za 15 tisíc korun hrubé mzdy a já tu širokou škálu znám. Já nechci ohrnovat nos před úředníky, házet po nich papíry s pocitem arogance a moci," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Dosavadní vedení se tak ocitlo v opozici a je připraveno dále pracovat pro obyvatele MČ. S rozhodnutím zastupitelstva bývalý starosta nesouhlasí. Podle něj je nová koalice založená na přeběhlících.

"Hlavní byl Josef Svoboda z KDU-ČSL, který to celé položil. Také vlastně z ANO přes STAN do ANO přeběhla paní Krajcová, která měla také podepsanou koaliční smlouvu, takže teď je to obráceně založeno na těch přeběhlících. Ten rozdíl je samozřejmě v tom, že my jsme byli kluby s legitimním mandátem z voleb. Tady už to je bez voleb na přeběhlictví, takže v tom je to určitě špatně," řekl Petr Štěpánek, odvolaný starosta.

Prvním místostarostou byl zvolen Zdeněk Kovařík z ODS. Dalšími místostarosty pak budou Michal Hroza z TOP 09 a Josef Svoboda z KDU-ČSL. Ten obvinění bývalého starosty, že je hlavním viníkem pádu bývalé koalice, odmítá a je připraven s opozicí jednat.

"Já bych nechal trochu vychladnout hlavy, protože si myslím, že spolupráce bude možná. Neříkám, že se všemi, ale myslím, že až se budou řešit ty dennodenní záležitosti, tak určitě získáme podporu," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4.

Nové vedení MČ se teď zaměří na dopravu, sociální otázky a také chce zlepšit úklid v ulicích Prahy 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu