• Načítám...
>

Soutěž Malí velcí spisovatelé má své vítěze

  • 11. června 2019,
  • 18:13,
  • PRAHA 4,
  • Jana Holubová

Už počtvrté uspořádala městská část Praha 4 soutěž Malí velcí spisovatelé. Žáci základních škol v ní měli možnost předvést svůj spisovatelský i výtvarný talent. Ti nejlepší si pak ze slavnostního vyhlášení vítězů odnesli cenné dary a někteří také motivaci k další tvorbě.

Reklama

Soutěž Malí velcí spisovatelé, kterou zorganizovala MČ Praha 4, už má své vítěze. Už počtvrté mohli žáci základních škol soutěžit se svou vlastní tvorbou, ať už se jednalo o básně, prózu či výtvarné dílo.

"Zatímco v těch minulých letech, v těch prvních třech ročnících, byla pouze literární soutěž, letos je taková změna, že z té literární soutěže se stala i výtvarná," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

V této kategorii dostali soutěžící možnost vytvořit ilustrace pro zatím nevydanou sbírku básní s názvem Dopis Robinsonovi, kterou napsal básník Jiří Kukaň. Ten byl hojnou účastí soutěžících mile překvapen.

"Zejména v této době, kdy si každé dítě akorát čte v mobilu, si oni přečetli knížku. To je úžasné. A ještě nad ní možná přemýšleli a něco nakreslili," řekla Jiří Kukaň, básník.

Vítězové všech kategorií obdrželi tašku plnou zajímavých cen. Mezi nimi např. deskovou hru, batoh nebo obal na knihu. Některé navíc účast v soutěži inspirovala k další tvorbě.

anketa

Soutěže se letos zúčastnilo celkem 300 dětí, což je výrazně více než v předešlých ročnících. Kdo ví? Možná je mezi nimi budoucí Mácha, Kundera či Lada.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu